Önce İnsan Sonra Haber

Varlık Yönetim Şirketleri intihara sürüklüyor

Türkiye'nin ekonomik durumu ortada; insanların birçoğu evine ekmek götüremiyor...

Ekonomi 28 Kasım 2019 Perşembe / 4 yıl önce
Varlık Yönetim Şirketleri intihara sürüklüyor

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Ankara

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Varlık Yönetim Şirketleri, birçok vatandaşı intihara sürüklediği gibi kanunlara da aykırı hareket etmektedir “ dedi.

Son zamanlarda Varlık Yönetim Şirketleri’nin telefonla borçlu şahısları arayarak ‘Borcunu öde’ diye taciz ettiğine yönelik şikayetlerin tavan yaptığını kaydeden Yılmazkaya, bu tacizlerin vatandaşları bıktırıp bunalttığını vurguladı.

Bu şirketlerin bankalardan ödenemeyen borçları yüzde 3 ila 5 karşılığında aldıklarını anımsatan Yılmazkaya şöyle dedi:

“Buna karşın Varlık Şirketleri borcun yüzde 100'ünü tahsil etmenin yanı sıra bir de yüksek faizler talep etmektedir. Borçlu kişiyi haftada iki-üç defa farklı merkezlerden arayarak haciz yapmakla tehdit eden ve buna yönelik mesajlar göndererek psikolojik baskı uygulayan Varlık Yönetim Şirketleri, birçok vatandaşı intihara sürüklediği gibi kanunlara da aykırı hareket etmektedir. Varlık Şirketlerinin gönderdiği mesajlar ile psikolojisi bozulup yuvası yıkılan aileler var. Borç batağında olan bu vatandaşlarımız işsizlik yüzünden icralar yüzünden intihar ediyor.

Türkiye'nin ekonomik durumu ortada; insanların birçoğu evine ekmek götüremiyor, birçok işletme kapanmakta, işsizlik artmakta, vatandaşın kredi kartı borçları katlanarak büyümekte. Sadece on ayda 1 milyonun üzerinde vatandaş icralık olmuş. Daha yeni, Gaziantep'te bir iş insanımız borçları yüzünden intihar etti. İktidar bu konuda gerekli adımları atmak mecburiyetinde.”

borçintiharvatandaşvarlıkyönetimşirketleri