Önce İnsan Sonra Haber

İngilizler, Gül-Babacan için 2 milyar sterlin koydu!

Erdoğan'ın devletin güvenlik organlarındaki yapılanmanın yanında bürokrasi ve siyaset işleyişindeki değişikliklerle ilgili Bahçeli'nin görüş ve tavsiyelerini aldığı kanaati yaygın.

Gündem 1 Ağustos 2019 Perşembe / 5 yıl önce
İngilizler, Gül-Babacan için 2 milyar sterlin koydu!

Ekleyen: Kozmiktürk

HAKAN ŞANLITÜRK yazdı...

Kozmiktürk-Özel

Abdullah Gül - Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yeni parti kurmak için uğraşıyor. Bu eksendeki haberlerde her gün başka bir ayrıntı aktarılıyor.

Gül ve Babacan'ın 'kararlı' olduğu kamuoyuna yansıyan bir görüntü. Davutoğlu'nun ise patinaj yaptığı realite. Zira gözlemlediğimiz kadarıyla Davutoğlu'nun 'ne yapacağını bilmez' bir hali var. Bu durum sanırım ki, 'bir yanda parti kuracağım' derken diğer yandan da 'Ak Parti'nin içinde ipleri alabilirmiyim' gibi boş hayalden kaynaklanıyor. Tabi bir de 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir işaret gelir de beni değerlendirir mi?' beklentisi de sezinleniyor.

Eski Bakan, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu Abdullah Gül'ü fena bombalamıştı. Mumcu onun için, "Uluslararası güçlerin Türkiye'deki kayyumu, bekçisi. Kraliçe'nin Valisi'" gibi ağır yakıştırmalar yapmıştı. O günden beri Abdullah Gül'den bu sözlere yanıt gelmedi. Düşünün, ortada bu denli ağır ifadeler varken sesinizi çıkarmıyorsunuz veya çıkaramıyorsunuz. O zaman biz bu sözlerin gerçekliğinden emin olabiliriz. Erkan Mumcu'nun sözlerinin doğru olduğunu varsayarsak o zaman Abdullah Gül ve kankası Ali Babacan nasıl milletin huzuruna çıkıp oy isteyecek diye merak ediyorum...

Ankara kulisleri böyle zamanlarda epey sıcak olur, hareketli ve bereketli olur. Gül-Babacan oluşumuyla ilgili bu sıralar Ankara kulislerinde öyle iddialar dolaşıyor ki...Bunlardan birisini sizlerle paylaşmasam ayıp olur. Çünkü çok bomba bir kulis...

Deniyor ki, "İngilizler Gül-Babacan oluşumu için kesenin ağzını açtı. 2 milyar sterlinlik bir finansı önlerine koydu..."

Nasıl iddia ama? 

Çok şaşırtıcı, dehşet bir kulis iddiası. Her şeyden önce bu iddianın gerçekliğini ispatlamak kolay değil. Konuşulan rakam uçuk olabilir. Ama burada önemli nokta, anlatılmaya çalışılan şey; Gül ekibinin İngiliz destekli olduğu.

İspatı için devlet organlarının devreye girmesi gerekiyor. Bakalım yeni oluşumcu ikiliden bu konuda herhangi bir ses çıkacak mı?

Erdoğan'ın sürpriz ziyaretleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün iki kritik ziyaret gerçekleştirdi. Önce MİT'e ardından Devlet Bahçeli'nin evine gitti. Bunların sıradan ziyaretler olduğunu söylemek eşyanın tabiatına aykırı.

Bu konuda aldığım kulis bilgilerine göre şu başlıklar konuşulmuş:

1- Suriye operasyonu

2- YAŞ toplantısı ve komuta kademesinin nasıl şekilleneceği.

3- Vali ve Emniyet Müdürleri kararnamesi.

4- Kabine değişikliği

Kabine değişikliği için 'bayramdan önce açıklanacak' görüşü ağırlık kazanmış durumda. Erdoğan'ın devletin güvenlik organlarındaki yapılanmanın yanında bürokrasi ve siyaset işleyişindeki değişikliklerle ilgili Bahçeli'nin görüş ve tavsiyelerini aldığı kanaati yaygın.

Yine bir başka iddiaya göreyse, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nın görevden el çektirilmesini Devlet Bahçeli istemiş. Bu iddia doğruysa Devlet Bey'in mutlaka geçerli bir gerekçesi vardır herhalde.

Yapılanmalar belirginleştiğinde daha çok değerlendirme yapabileceğiz...

ingilizlerabdullahgülalibabacan2milyarsterlinfinans