Önce İnsan Sonra Haber

80 bin 951 polis alındı

Yel, FETÖ darbe girişiminden sonra ihraçlar nedeniyle ortaya çıkan açığı kapatmak için gereken adımların atıldığını söyledi.

Gündem 21 Kasım 2019 Perşembe / 4 yıl önce
80 bin 951 polis alındı

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Ankara

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel FETÖ darbe girişiminden sonra ihraçlar nedeniyle ortaya çıkan açığı kapatmak için gereken adımların atıldığını söyledi. Yel, 15 Temmuz kalkışmasının ardından 6 bin 228 komiser yardımcısı ve 74 bin 723 polis memuru alımı gerçekleştirildiğini açıkladı. Yel, “Ayrıca mahalle bekçiliği uygulaması 2016 yılından itibaren yeniden canlandırıldı. Bugüne kadar 19 bin 641 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapıldı. 8 bin 242 bekçinin alımıyla ilgili süreç de devam ediyor” dedi.

Darbe girişimi sonrasında yapılan ihraçların etkisiyle 250 civarına yükselen 1 polise düşen vatandaş sayısının, alımlarla birlikte 211'e çekildiğini kaydeden Yel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda Emniyet teşkilatı personelinin çalışma koşulları, çalışma saatleri ve özlük haklarının iyileştirilmesi ile motivasyonlarının artırılmasına yönelik olarak çok sayıda tedbirler alınmış ve bu konuda uygulamaya başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

mustafayelpolisbekçialımı