Önce İnsan Sonra Haber

Arınç, Demirtaş ve Kavala'ya tahliye istedi

Arınç katıldığı programda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest kalmasıma yönelik mesajlar verdi.

Gündem 20 Kasım 2020 Cuma / 3 yıl önce
Arınç, Demirtaş ve Kavala'ya tahliye istedi

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

YİK Üyesi Bülent Arınç katıldığı programda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest kalmasıma yönelik mesajlar verdi. Arınç'ın tavrı iktidarın konumunu korumak için 'dün yaptıklarını bugün inkar edebileceğinin' işareti ve 'serbest bırakmak için altyapı hazırlıyorlar' şeklinde değerlendirmelere yol açtı.Arınç'ın tahliye mesajları ekseninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşup konuşmadığı da merak konusu oldu. Berat Albayrak’ın istifasında dahlinin olmadığını ve ‘Albayrak ayrılmazsa 30-40 Ak Parti milletvekili ayrılır' demediğini açıkladı.

Arınç'ın sözleri şöyle:

"Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir. Osman Kavala 2017'den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım.Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım.

Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun.Ben Başbakan yardımcısı iken çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı, bunun da tahliyesi olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler."

bülentarınçosmankavalaselahattindemirtaş