Önce İnsan Sonra Haber

Belediye'den anlamlı destek

İhtiyacı olan gelin adaylarının bu destekle yüzü gülecek.

Gündem 23 Haziran 2019 Pazar / 5 yıl önce
Belediye'den anlamlı destek

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmikturk-Ankara

Yenimahalle Belediyesi düğün mevsiminin başlamasıyla birlikte artan maliyetler nedeniyle düğün masrafı endişesi yaşayan çiftler için sosyal bir projeye daha start verdi.

“Gelinliğiniz Yenimahalle’den” projesi başlatan Yenimahalle Belediyesi bir kez giyilen gelinlikleri alıp tadilat ve bakımlarını yaparak ihtiyacı olan gelin adaylarının en mutlu günlerine destek veriyor.

Evlendikten sonra kullanılmayan gelinlikleri, kına ve nişan kıyafetlerini belediyeye bağışlayan hayırsever vatandaşlar, başka çiftlerin hayallerini gerçekleştirmek için Yenimahalle Belediyesi ile iş birliği yaptı.

Belediyeye bağışlanan gelinlikler ise YENİMEK Giyim Kursu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından baştan yaratıldı. Temizlikleri ve tadilatları yapılan, modaya göre işlenen gelinlikler şimdi Varlık Kurs Merkezi’nde yeni sahiplerini bekliyor.

Yenimahalle, sosyal Belediyecilikte örnek

10 yıldır sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Bugüne kadar ilçemizdeki ihtiyaç sahipleri için örnek uygulamalara imza attık. Gerek Halkkart gerek Yenikart, gerek hasta ve hasta yakınları için Zübeyde Hanım Konukevimiz, gerekse kadın sığınma evimiz örnek projelerimizden sadece bir kaçı. Gelinlik projesi de inşallah yeni yuva kuracak çiftlerimizin yüzünü güldürecek. Şimdiden çiftlerimize bir ömür mutluluk diliyorum” dedi.

Gelinlikler yeni sahiplerini bekliyor

Gelinlik hizmetinden faydalanmak isteyen gelin adayları, hafta içi mesai saatleri arasında Varlık Mahallesi Yivli Sokak No:2 adresinde bulunan YENİMEK Varlık Kurs Merkezi’nden gelinliklere bakıp, deneyerek kendilerine uygun gelinliği ücretsiz olarak alabilecek. Vatandaşlar 341 91 28 telefon numarasını arayarak detaylı bilgi de alabilirler.

Engüzelevetgelinlik