Önce İnsan Sonra Haber

Bu coğrafyada etkin ordu zorunluluk

 Bugün, sahip olduğu imkân ve kabiliyetler; yerli, millî ve modern teknolojiye dayalı caydırıcı gücü; ulusal ve uluslararası görevlerde sağladığı başarılar, bölge ve dünya barışına katkıları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin, dünya orduları tarafından saygıyla takip edilmektedir.

Gündem 15 Haziran 2018 Cuma / 6 yıl önce
Bu coğrafyada etkin ordu zorunluluk

Ekleyen: Kozmiktürk

 Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, "Asil milletimizin huzur, güven ve mutluluk içerisinde bayramlarını yaşayabilmeleri için bölgelerinde ailelerinden uzakta; karada, denizde ve havada “Önce Vatan!” diyerek büyük bir özveri ve üstün vazife anlayışı ile görevlerini ifa eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakâr mensuplarının büyük payı vardır" dedi.

Org. Akar bayram mesajında şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları, Kahraman ve Fedakâr Silah Arkadaşlarım,

Şehit ve gazi aileleri, muvazzaf ve emekli personelimiz ile onların ailelerinden oluşan büyük Türk Silahlı Kuvvetleri ailesi olarak millî birlik ve beraberliğimizin güçlendiği; dargınlık ve kırgınlıkların yerini dostluk, kardeşlik, saygı, sevgi ve güven duygularının aldığı çok özel günlerden biri olan Ramazan Bayramı’nı hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

 Millî ve manevi değerlerimizin coşkuyla idrak edildiği bu müstesna günlerde asil milletimizin huzur, güven ve mutluluk içerisinde bayramlarını yaşayabilmeleri için yurdumuzun her köşesinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde ailelerinden uzakta; karada, denizde ve havada “Önce Vatan!” diyerek büyük bir özveri ve üstün vazife anlayışı ile görevlerini ifa eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakâr mensuplarının büyük payı vardır.

 Milletçe, dostluk ve kardeşlik duygularımızın daha da güçlenerek huzur ve güven içerisinde böyle nice bayramlar yaşayabilmemiz için, asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri; binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen köklü gelenekleri, millî ve manevi değerleri ile anayasada belirtilen çerçevede ve yasalar doğrultusunda milletinin emrinde ve görevinin başındadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri; asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliği ile milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır demeden başta terörle mücadele olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele, en son terörist yok edilinceye kadar, yurt içinde ve sınır ötesinde aralıksız devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, cennet vatanımızda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kutladığımız bu güzel bayram günü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahramanlık ve fedakârlıklarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, onlara saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakâr mensuplarının, emeklilerimizin, jandarma, güvenlik güçleri, güvenlik korucuları ile kahraman gazilerimizin ve ailelerinin, aziz şehitlerimizin değerli aile bireylerinin yanı sıra özellikle bu bayram gününde aile ve sevdiklerinden uzakta büyük fedakârlıklarla görevlerini ifa eden kahraman silah arkadaşlarımın Ramazan Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor; kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.

ISPARTA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün de  beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile birlikte, 14 Haziran 2018 tarihinde Isparta bölgesinde bulunan birlik ve karargâhlarda inceleme ve denetlemelerde bulundu, Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı tarafından düzenlenen Uzman Erbaş ve Er Temel Askerlik ve İhtisas Eğitimi mezuniyet törenine katıldı.

"Bin yıldır, milletimize vatan olan bu coğrafyada var olmanın; daima etkin, caydırıcı ve saygın bir orduya sahip olmayı gerekli kıldığını ifade eden Orgeneral Akar burada da şu mesajları verdi:

 "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen köklü gelenekleri, millî ve manevi değerleri ile anayasayla belirlenen çerçevede ve yasalar doğrultusunda milletinin emrinde ve daima görevinin başındadır.

 En büyük takdir, güvenilmek; en büyük başarı bu güvene layık olmaktır” anlayışını benimsemiş olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin; asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliği ile milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır demeden başta FETÖ, PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere, her türlü tehdide karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir.

 Bu mücadelenin “Ölürsem Şehit Kalırsam Gazi” düsturu ile en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar yurt içinde ve sınır ötesinde aynı azim ve kararlılıkla devam ettirilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da güçlendiğini, bunun en güzel kanıtının da darbe girişimi sonrasında teröristle mücadele harekâtı kapsamında gerçekleştirilen çukur operasyonları, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları neticesinde elde edilen üstün başarılar  vardır.

 Bugün, sahip olduğu imkân ve kabiliyetler; yerli, millî ve modern teknolojiye dayalı caydırıcı gücü; ulusal ve uluslararası görevlerde sağladığı başarılar, bölge ve dünya barışına katkıları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin, dünya orduları tarafından saygıyla takip edilmektedir.

Büyük bir özveri ve gayretle eğitimlerini tamamlayarak yüksek disiplin ve fiziki kabiliyete sahip komandolar olan Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Erleri tebrik etmiş ve vatan savunması için önemli roller üstlenecekleri yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

 Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarını bayraklaşan vatan toprakları için feda eden aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden tüm mensuplarımıza Allah’tan rahmet, çatışmalarda yaralanan kahraman gazilerimize acil şifalar, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine sabır temennisinde bulunuyorum.

 TSKGenelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar bayrammesajıIspartadenetleme