Önce İnsan Sonra Haber

Erdoğan, Akar'ın camiini açtı

Erdoğan, Kayseri programı ekseninde Bakan Akar'ın yaptırdığı camiinin açılışını gerçekleştirdi.

Gündem 14 Ekim 2018 Pazar / 6 yıl önce
Erdoğan, Akar'ın camiini açtı

Ekleyen: Kozmiktürk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri programı çerçevesinde, yapımı tamamlanan Orgeneral Hulusi Akar Cami ve Külliyesinin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinin aktardığına göre Caminin açılışında halka hitaben kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de yapımı tamamlanan diğer eserlerin açılışına işaret ederek, "Bu törenin âdeta manevi çimentosu olan Hulusi Akar Camimizin de şu anda açılışını yapıyoruz" diye konuştu.

Özgün yerel bir mimari olmasından dolayı caminin büyüleyici olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Burada tabii sadece bir mescit, bir cami yok, aynı zamanda bu kabristanın içerisinde böyle bir külliye oluştu. Bu külliye ile birlikte burada aynı zamanda sürekli bir vaaz-ı nasihat oluşacak. Bir taraftan kabristana bakacağız oradan nasibimizi alacağız, hayat neymiş sorusuna cevap ararken; işte hayat, musalla taşı ve kabristan diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabristanda Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın anne ve babalarının medfun olduğunu belirterek, “Onların ruhlarına da bu vesileyle biraz sonra Fatiha’mızı inşallah göndereceğiz. Tüm kabristanda medfun bulunanların ruhlarına da inşallah Fatihalarımızı göndereceğiz. Şehitlerimizin ruhlarına göndereceğiz ve gazilerimize şifalar dileyeceğiz” şeklinde konuştu.

KaysericamiErdoğanAkar