Önce İnsan Sonra Haber

Erdoğan'dan İnce'ye: Ben sıramı savdım..

Muharrem ince uzun bir aradan sonra konuştu.

Gündem 12 Eylül 2019 Perşembe / 5 yıl önce
Erdoğan'dan İnce'ye: Ben sıramı savdım..

Ekleyen: Kozmiktürk

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 24 Haziran seçimi sürecinde Erdoğan'la yaptığı görüşmeden çarpıcı bir anektod paylaştı. İnce, Erdoğan bana, Ben sıramı savdım. Sen git yat" dedi.

İnce o süreçte Selahattin Demirtaş ziyaretinde Demirtaş'ın kendisine, "Bütün adaylar miting yapıyor ben hapisteyim. Bir teklifim var. Adaylar birer hafta hapiste yatsın" dediğini anlattı. 

Daha sonra gerçekleştirdiği Erdoğan ziyaretinde Demirtaş'ın sözlerini aktardığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, "Ben sıramı savdım. Sen git yat" dediğini kaydetti.
 
Muharrem İnce' Habertürk'deki programda Ahmet Davutoğlu için, "Her Suriyeli gördüğümde aklıma Davutoğlu geliyor. Milyonlarca Suriyelinin Türkiye'de olmasının sorumlusu odur" dedi.

İnce, 2023’te Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili, “Meydanlar dolacak Muharrem İnce aday olacak. Bu böyle yarım kalır mı” şeklinde konuştu.

24 Haziran akşamı için de konuşan İnce, kendisine CHP Genel Merkezi'nden veri gelmediği için net bir açıklama yapamadığını belirterek, "Çıkmadık, özür dilerim, bu konu baydı artık" ifadelerini kullandı.
 
"Ekrem İmamoğlu siyasi rakibiniz mi?" sorusuna cevap veren İnce, "Arkadaşım benim, siyasi akrabam benim" değerlendirmesinde bulundu.

"Ekrem  İmamoğlu aday gösterilirse bağımsız aday mı olacaksınız" sorusuna da cevap veren Muharrem İnce, "İmamoğlu benim arkadaşım. Başarılı bir seçim geçirdi. Belki seneye Kasım'da olur seçim. İmamoğlu ile ağzımdan tek kelime alamazsınız" dedi.

Muharremincehabertürk