Önce İnsan Sonra Haber

FETÖ'ye peş peşe operasyon

Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda adrese girildi.

Gündem 4 Aralık 2018 Salı / 5 yıl önce
FETÖ'ye peş peşe operasyon

Ekleyen: Kozmiktürk

Emniyet ekipleri sabah saatlerinden itibaren bir çok ilde FETÖ'ye yönelik peş peşe operasyonlar düzenliyor. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 100 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 29 askeri personel hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Bakkal ve büfelerden kontörlü olarak kullanılan sabit hatlardan arandıkları saptanan şüphelilerin yakalanması için Kayseri, Ankara, Adana, Eskişehir, İzmir, Muğla ve Mardin'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda 20 kişi gözaltına alınırken, 9 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 10'unun daha önce gözaltına alınıp serbest bırakıldığı belirlendi. Şüphelilerden 17'sinin muvazzaf, 12'sinin ise KHK ile askeri okullardan ilişiği kesilen öğrenci olduğu bildirildi.

GAYBUBET EVLERİNE 13 İLDE OPERASYON

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince, FETÖ/PDY'nin gaybubet evlerine de operasyon düzenlendi. Kayseri, Ankara, Konya, Adıyaman, Manisa, Sivas, İzmir, Ordu, Amasya, Mardin, Çankırı, Kırşehir ve Aksaray'da şüphelilere yönelik eş zamanlı baskınlar yapıldı. Örgüte üye olan haklarında yakalama kararı olan 39 kişiden 31'i gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilen 39 kişiden 18'nin karı-koca oldukları bildirildi.

Her iki operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında askeri mahrem imamlar, muvazzaf astsubaylar, ihraç polis, profesör ve ev kadınlarının olduğu ifade edildi.

51 kişi, sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN "CENNET LİSTESİ"NE OPERASYON

İstanbul'da FETÖ'nün 'Cennet Listesi' adı verilen listede bulunan 96 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 55 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Kaynak Holding ve bağlı şirketlerde yapılan aramalarda elde edilen dijital veriler incelenmeye devam ediyor. FETÖ'nün 'Cennet Listesi' adı verilen listesinde bulunan 96 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde yaptığı baskınlarda 55 kişi gözaltına aldı. 

MOTİVASYON İÇİN CENNET LİSTESİ 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 'Mizandan kırmızı pasaportla geçecekler' diyerek örgüt faaliyetlerine motivasyon sağlaması amacıyla aralarında 17-25 Aralık Kumpas dosyalarını yürüten kişilerinde isimlerinin bulunduğu bir listeye 'Cennet Listesi' adı verildiği öğrenildi. Çağatay KENARLI, İstanbul (DHA)

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ OLMAYAN BİNALARI TERCİH ETMİŞLER

Kayseri merkezli düzenlenen iki ayrı FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 51 şüpheliden ikisinin sahte kimlikle yakalandığı belirtildi. Merkez Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçesindeki semtlerde oluşturulan gaybubet evlerinde kalan şüphelilerin, örgüt yöneticileri ve kendi aralarında ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ortaya çıktı. Şüphelilerin ağırlıklı olarak Ankara'dan geldikleri, kimliklerinin deşifre olmaması için yeni yapılmış, komşuluk ilişkilerinin olmadığı evleri kiraladıkları ifade edildi.

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin de kente getirileceğini belirterek, ''Zanlılardan stajyer avukat M.M ile özel sektörde çalışan M.K'nin üzerlerinden sahte kimlikler çıktı. Gaybubet evlerinde kalan şüphelilerin sürekli il ve adres değiştirdikleri, tanınmamak, yakalanmamak için yeni yapılmış çok katlı, komşuluk ilişkileri olmayan, elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ev sahiplerinin üzerinde olan apartman dairelerine tercih ettikleri görüldü'' dedi.

KONYA MERKEZLİ 24 İLDE OPERASYON

Konya merkezli 24 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 34 muvazzaf hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanması'na yönelik soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, örgüt mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptığı öne sürülen 34 muvazzaf hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için bu sabah Konya merkezli 24 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmeye başlandı.

KOCAELİ MERKEZLİ 6 İLDE OPERASYON

FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetler'deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kocaeli merkezli 6 ilde 13 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetler'deki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün operasyon düzenledi. Haklarında gözaltı kararı verilen 6'sı görevde bulunan 13 kişiyi yakalamak için Kocaeli, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Iğdır'da operasyon düzenledi. 13 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)

ANKARA'DA OPERASYON: 7 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi özel ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı olan sivil, örgütün gizli ve sifreli haberleşme programı olan  bylock kullanıcısı  olduğu tespit edilen 10 şüpheli hakkında Ankara ilinde  gözaltı kararı verilerek yapılan operasyon sonucunda, Bylock Kullanıcısı olduğu içerik tespitleri ile belirlenen 7 şüpheli yakalandı. Gözaltı kararı verilen diğer FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olan şüphelilerinin yakalanmasına yönelik işlemlerin devam ettiği bildirildi.

DHA

Fetöoperasyon