Önce İnsan Sonra Haber

Madem Sebahattin Önkibar hatırlattı...

Mesut Yılmaz Türkiye için en yararlı siyasetçi olmasına rağmen çeşitli tuzaklarla önü kesildi. Halbuki bir dönem de olsa tek başına iktidar yetkisi verilseydi bambaşka Türkiye olurdu. O nedenle ben Yılmaz'ı en fazla haksızlığa uğrayan siyasetçiler sıralamasında başa yazarım...

Gündem 21 Haziran 2019 Cuma / 5 yıl önce
Madem Sebahattin Önkibar hatırlattı...

Ekleyen: Kozmiktürk

HAKAN ŞANLITÜRK yazdı...

Sene 1995...

Gündem yine seçim ateşiyle ısınmış. Amansız bir yarış sözkonusu...

O günlerde ANAP ve DYP rekabeti görülmeye değer.

Tansu Çiller bugünkü iktidara benzer şekilde koltuğa yapışmış, bırakmak istemiyor. Bunun için de 'her yol mübah' anlayışı sergiliyor. 

Çiller'in en büyük uluslararası destekçisi Amerika. Aynı bugünkü Ak Parti iktidarına verdiği destek gibi...

Aralık 95'in o sıcak gündemine Mesut Yılmaz'ın mason olduğunu gösteren fotoğraflar bomba gibi düştü. Dinç Bilgin'e ait Sabah grubu, sonradan benim tarafımdan düzmece olduğu ortaya çıkarılan montaj fotoğrafları haber olarak kullandı.

Bunu Mesut Yılmaz ve ANAP'a zarar vermek için yaptı. Zira o günlerde Dinç Bilgin grubu tescilli Yılmaz düşmanlığı yapıyordu. 

Konuyu açmamın nedeni, Sebahattin Önkibar'ın gündeme taşıdığı iddia. Önkibar seçim öncesi Ekrem İmamoğlu'na montaj fotoğrafla mason suçlaması yapılacağı duyumunu aktardı.

Bu iddia beni 1995 seçimlerinde yukarıda bahsettiğim sabotajı hatırlatmaya götürdü.
ANAP'a ve Yılmaz'a zarar veren bu saldırının benzerinin çeyrek asır sonra tekrar konuşuluyor olması üzücü.

ANAP o seçimde yüzde 19.7 ile 132 milletvekili çıkarmasına karşın DYP yüzde 19.2 ile 135 vekile sahip olmuştu. Erbakan'ın RP'si de 21.4 ile 158 vekil kazanarak 1. parti pozisyonuna yükselmişti.

O zaman işin peşine düşmüştüm. Servis edilen fotoğrafın aslını bulmuştum. Mesut Bey ile alakası olmayan fotoğraftı aslı.

Nitekim 18 Ocak 1996'da yani seçimden 24 gün sonra asıl ve montaj fotoğraflara da yer verdiğim haberim, 'Mason resmi fotomontaj çıktı' başlığı ile tarihe düşülen bir not olarak yerini almıştı.

23 sene sonra tutuklaman sahtekar Adnan Oktar'ın ifadesinde Mesut Yılmaz'a kurulan mason kumpasının sorumlularını da öğrendik...

 

hakansanliturkmilliyet2

Hakanşanlıtürkfotomontaj