Önce İnsan Sonra Haber

Milli Şair Mehmet Akif mesajı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım milli şair Ersoy'un 82. anma yıldönümünde mesaj yayınladı.

Gündem 28 Aralık 2018 Cuma / 5 yıl önce
Milli Şair Mehmet Akif mesajı

Ekleyen: Kozmiktürk

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstiklâl Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82’nci yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Yıldırım'ın mesajı şöyle:

“İstiklâl Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, ebedi âleme göç edişinin 82’nci yılında rahmet, minnet ve hürmetle anıyorum.

Merhum Mehmet Akif Ersoy, Osmanlı Devleti’nin emperyalizmin istilasına maruz kaldığı 20. yüzyılın en karanlık yıllarında, istiklale olan inancını yitirmeyen cesur bir insan, geçmişimizden aldığı ilham ile geleceğimize ışık tutan büyük bir değerdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da istiklâl meşalesi yakıldığında hiç tereddüt etmeden Ankara’ya gelip, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin birinci dönem milletvekilleri arasında yer almıştır.

“Korkma!” vurgusuyla başlayan İstiklâl Marşı’nın dizelerinde olduğu gibi, toprakları işgal edilen necip milletimize sabır ve sebatla mücadele etme azmini aşılayan bir inanç abidesiydi.

Bağımsızlık ve hürriyetimize kasteden düşmanlara karşı zafer kazanacağımızdan hiçbir zaman şüphe etmedi.

Milletimizi Millî Mücadele saflarına katmak için Sebilürreşad dergisinde kaleme aldığı yazılarında ve İrşad Heyeti üyesi olarak dolaştığı Anadolu’da, Batı karşısında 200 yıllık çekilişimizin sebeplerini en doğru şekilde tahlil edip, milletçe yeniden ayağa kalkmak için dayanmamız gereken temelleri tarif eden büyük bir yol göstericiydi.

Kültür ve medeniyetimizin en seçkin şahsiyetlerinden biri olarak, Türk milletini Orta Anadolu’da sıkıştırıp yok etmek isteyen düşman karşısında hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamış münevver bir insandı.

İnandığı gibi yaşadı, manevi ve milli değerlerimizi yaşatmak için hayatı boyunca mücadele etti. ‘Safahat’ gibi edebiyatımıza bıraktığı büyük bir eserle ismini milletimizin yüreğine nakşetti.

Bu vesileyle millî şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’u, aramızdan ayrılışının 82’nci yılında bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

MehmetAkif Ersoyanma