Önce İnsan Sonra Haber

Ortak hükümet için 6 bakanlık istedi

5-6 icracı Bakanlık verirse, ülkenin yeniden inşası için biz de bir fedakarlık yapabiliriz...

Gündem 20 Kasım 2019 Çarşamba / 4 yıl önce
Ortak hükümet için  6  bakanlık istedi

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

İYİ Parti Grup Başkanvekili,Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bursa temasları sırasında bomba bir açıklama yaptı ve Ak parti ile erken seçim şartıyla hükümet ortaklığı yapabileceklerini açıkladı. Türkkan ayrıca kendilerine 5-6 icracı bakanlık verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısmi yaptığı çıkışlar ile kendi tabanını bir arada tutmaya çalışmasını normal karşıladıklarını belirten Türkkan,  "İYİ Parti, 2 yıl önce hangi ilkeler ile kuruldu ise bugün de aynı çizgide. İktidar partisi ile bir ittifaktan bahsediliyor. Bizim ne açık, ne de kapalı kapılar ardında böyle bir talebimiz, pazarlığımız olmadı. Parlamenter Sisteme dönünceye kadar da bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ancak sayın Erdoğan 2020 yılında kesin bir tarih vererek ve de Parlamenter Sisteme dönmek noktasında erken seçim için mutabakat zaptını imzalarsa, bunların yanında 5-6 icracı Bakanlık verirse, ülkenin yeniden inşası için biz de bir fedakarlık yapabiliriz. Yoksa biz ülkemizin içinde bulunduğu kaotik ortamda milletimize çare olmak için çıktığımız bu yoldan geri dönmeyiz. Sadece iktidara alternatif olmak için parti kurmadık. Büyük Türkiye için bu partiyi sizinle kurduk" dedi.

Türkkan, Türkiye’yi sahipsiz bırakmamak için İYİ Parti’yi kurduklarını savunarak şöyle dedi:

"96’yıllık Cumhuriyet tarihinde onlarca parti ülke yönetiminde bulundu. Darbelere maruz kaldı, demokrasi kesintiye uğradı. Ama yüce Türk milleti inandığı bu yoldan bir milim taviz vermeden yoluna devam etti. İşte biz de bu mücadelenin devam eden bir halkası olarak İYİ Parti’yi kurduk. Partimiz vatanına, milletine, manevi değerlerine sahip, Atatürk ilkelerine bağlı, birlik ve beraberliğini her türlü etkenden uzak tutacak, bayrağına kurşun sıkmayan her vatandaşımıza açıktır. Eğer bu ilkelere sahip çıktığınıza inanıyorsanız, sizin yeriniz İYİ’lerin yanıdır. Kendinize başka mecralarda macera aramayın” diye konuştu."

lütfütürkkanerkenseçimhükümetortaklığı5-6bakanlıkparlamentersistem