Önce İnsan Sonra Haber

Şehit yakını Hamzaçebi'ye 'helikopter arızalıydı' dedi

Hamzaçebi olay yerinden sonra hastaneye koştu ve şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Gündem 11 Şubat 2019 Pazartesi / 5 yıl önce
Şehit yakını Hamzaçebi'ye 'helikopter arızalıydı' dedi

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Özel

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi helikopter kazasının yaşandığı olay bölgesindeki incelemesinin ardından hastaneye koştu.

Elim kazada şehit olan askerlerin ailelerini ziyaret eden ve başsağlığı dileklerini ileten Hamzaçebi acılı ailelerden birinin serzenişini de kamuoyu ile paylaştı. Şehit ailesi uçuş öncesi konuştuğu şehidin helikopteride arıza bulunduğunu anlattığını aktardı.

Hamzaçebi bu anlarla ilgili şu satırları paylaşarak tepkisini igade etti:

"Televizyonlar, gazeteciler gelip gerçeği araştırmak yerine yetkililerin standart açıklamalarını verip, varsayımlar üzerine uzmanları(!) konuşturup gerçeği karartıyorlar. Yazıklar olsun."

"Şehitlerimizin ailelerini hastanede ziyaret ettim. Gözyaşları içindeki bir kadınımız “helikopterde bulunan eşinin uçuştan önce kendisine telefon ederek helikopterin arızalı olduğunu” söylediğini söyledi. Havuz medyası bu bilgileri veremez."

"Dört askerimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin."

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da şu açıklama yapıldı:

"İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterle ilgili, Millî Savunma Bakanlığı‏'ndan açıklama yapıldı. 4 askerin şehit olduğu belirtilen açıklama şöyle: "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır."

Akifhamzaçebihelikopterarızaşehityakını