Önce İnsan Sonra Haber

Tekrar hapse konulsun!

Eskisi gibi Türkiye'ye hükmedemiyor. Erdoğan-Putin yakınlaşmasına çıldırıyor. Çin'den gelecek 3,6 milyar dolar dengesini bozuyor. Türkiye bağımısız adım atıyor. 

Gündem 27 Temmuz 2018 Cuma / 6 yıl önce
Tekrar hapse konulsun!

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk - Haber Merkezi

ABD'nin çeşitli suç iddiaları ekseninde tutuklandıktan sonra yargılanması devam eden rahip Brunson ile ilgili tavrı her geçen gün düşmanlık boyutuna taşınıyor. Bu kez de ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Pence Türkiye'ye devlet adabına yakışmayacak ifadelerle yüklendi ve tehdit etti.

ABD'lilerin tavrı Türkiye'de kızgınlıkla karşılandı. Açıklama yapan isimler ABD'yi sert şekilde eleştirdiler. İşte o tepkilerden birkaç örnek:

Fuat Oktay (Cumhurbaşkanı Yardımcısı): Türkiye bir hukuk devletidir ve Türk adaleti herkese eşit mesafededir. Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır.

Abdulhamit Gül (Adalet Bakanı): Türkiye kendi kaderini tayin eden tam bağımsız ve egemen bir ülkedir.  Brunson davası da, tam bağımsız ve egemen bir ülkede olması gerektiği gibi kendi mecrasında ilerleyecek, Yüce Türk Adaleti nihai sözü söyleyecektir.

Doğu Perinçek (VATAN Partisi Genel Başkanı): Bugün yaşanan süreç sadece bir rahip üzerine değildir. PKK'ya silah veren, FETÖ'yü koruyan, Akdeniz'de İsrail ile birlikte Türkiye'ye karşı tatbikat yapan ABD, bugün Türkiye'yle cephe cepheye gelmiştir. Türkiye Atlantik'e bir daha dönmemek üzere Avrasya'daki yerini almaktadır.

Mehmet Yılmaz (Vatanını Sevenler Federasyonu Genel Başkanı): ABD Başkanı Trump ve yardımcısı ajanlık suçlamasıyla tutuklu bulunup cezaevinden çıkartılıp ev hapsi verilen rahip Bronson adlı ajanı tamamen serbest bırakılmaz ise Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptırım uygulayacakları tehdidinde bulunmuşlar.Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit etmek kimsenin haddine değildir; bilhassa Fethullah Güleni yetiştiren kollayan, hala ülkesinde saklayan, PKK’yı destekleyen, kendisini dünyanın efendisi zanneden ama aslında dünyanın başına bela olan ABD’nin hiç haddine değildir. Vatanını Sevenler Federasyonu olarak diyoruz ki ABD başkanının bu küstah açıklamasına verilecek en güzel cevap bu rahip kılıklı ajanın derhal yeniden tutuklanıp cezaevine konulması olur.

Emin Pazarcı (Gazeteci): ABD papaz çıkışı ile bağımsızlığımızı hedef aldı. Ciddi hazım sorunu yaşıyor. Eskisi gibi Türkiye'ye hükmedemiyor. Erdoğan-Putin yakınlaşmasına çıldırıyor. Çin'den gelecek 3,6 milyar dolar dengesini bozuyor. Türkiye bağımısız adım atıyor. Şuursuz yalpalamaları işte bu yüzden!

ABDBrunsontepki