CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün katıldığı bir televizyon programında gündeme getirdiği 'bilgisayar programı ile suçlu yaratma sistemi' partili kurmaylarını da harekete geçirdi.
Genel Başkan Yardımcısı Tekin, 'Sistemin adını ben de bilmiyorum ama tabii ki varlığından haberdarım. Bir nevi kara propaganda birimi. Takipçisi olacağız ve Meclis dahil her zemine taşıyacağız' dedi.
'AKP zihniyetinin devlet yönetimini getirdiği son nokta budur' tespitini yapan Tekin şu değerlendirmelerde bulundu:
'Adeta toplumu sindirme, yıldırma, korkutma yöntemlerinin tümünü uyguluyorlar, ancak isterlerse Göebels (Hitler'in propaganda bakanı) yöntemlerini uygulasınlar, yine de başarılı olamayacaklardır. Umut ediyorum AKP bu tür yöntemlerden vazgeçer, çünkü bir gün demokrasi ve özgürlükler kendilerine de gerekebilir.'
ÖNCE SUÇLUYU BELİRLİYORLAR
Kılıçdaroğlu yılbaşı öncesi bir toplantıda sistemin nasıl işlediğin şöyle anlatmıştı: Önce suçluyu belirliyorlar. O kişiyle ilgili bilgileri yüklüyorlar bilgisayara. Kimlerle, hangi saatte ne konuşmuş, son 5 yıl son 6 altı yıl... Sistem bir bilgisayar programıdır. Siyasi otoriteye bağlı.
A. Rezzak Oral - Akşam