21 Mayıs 2012 Pazartesi
  Giriş sayfam yap Favorilere ekle Sitene haber ekle Yaz yolla Künye İletişim Reklam Üye ol Üye girişi
Hava Durumu ISTANBUL
24/22
Şehir Seç »   
   Ana sayfa   |   Gündem   |   Röportaj   |   Medya   |   Yaşam   |   Teknoloji   |   Ekonomi   |   Spor   |   Dünya   |   Güncel   |   Anadolu   |   Siyaset   |   Sağlık   |   Arşiv
 
 
  İsrail düşmanlık peşinde!  
 
 
  Otoyolun en zor bölümü Türk firmasına!  
 
 
  Kamalak şarampole uçtu!  
 
Devleti satmak, bağımsızlıktan vazgeçmektir!
Devleti satmak, bağımsızlıktan vazgeçmektir!
 
AKP hükümetini, Türkiye yararına olmayan bu düzenlemeden vazgeçmeye çağırdı.
 
19 Ocak 2012 - 12:21

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Turhan Tuncer, toprak satışının sadece bir mülkiyet devri olmadığını vurgulayarak, “Devleti satmak, egemenlik ve bağımsızlıktan vazgeçmektir. Satılan her bir toprak parçası Türkiye’de yabancı azınlıkların oluşması, ekonomik ve siyasi taleplerin ortaya çıkması, azınlıkların mensup oldukları ülkelerin iç işlerimize karışması demektir. AKP hükümetini, Türkiye yararına olmayan bu düzenlemeden vazgeçmeye çağırırken, topraklarımız ve tüm doğal varlıklarımızın Türkiye ve insanımızın hizmetinde doğru biçimde kullanılması için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. 

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Turhan Tuncer yaptığı yazılı açıklamaya göre, 2644 sayılı Tapu Kanunu’nda değişiklik yapacak yasa tasarısının Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığına işaret ederek, “Buna göre yabancıların edinebilecekleri taşınmaz miktarı 2,5 hektardan 30 hektara çıkarılmakta, Bakanlar Kurulu’na ise bu miktarı 60 hektara çıkarma yetkisi tanınmaktadır. Satışta, Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceği ülke vatandaşları için karşılıklılık ilkesi dahi aranmayacaktır. Çokuluslu şirketler de taşınmaz edinebilecektir” ifadelerini kullandı. Tuncer, 2003’te yabancıların köylerde taşınmaz edinimlerini sınırlayan Köy Kanunu’nun 87. maddesinin AKP hükümeti tarafından iptal edildiği anımsatılarak, “Tapu Kanunu’nun 35. Maddesinde yapılan değişiklikle taşınmaz alımında aranan karşılıklılık ilkesi kaldırıldı ve 30 hektarın üzerindeki taşınmaz satışları Bakanlar Kurulu kararına bırakıldı. Anayasa Mahkemesi bu değişikliği iptal etti. Tapu Kanunu’nda 2005’te yapılan değişiklikle yabancıların edinebilecekleri taşınmaz miktarı 2,5 hektar ile sınırlandırıldı ve Bakanlar Kurulu’na bu miktarı 30 hektara kadar yükseltme yetkisi tanındı. Anayasa Mahkemesi Bakanlar Kurulu’na bırakılan yetkiyi de iptal etti” dedi. Yabancıya toprak satışının ne zaman gündeme gelse karşılıklılık ilkesi öne sürülerek Türklerinde o ülkelerde taşınmaz aldığının öne sürüldüğünü belirten Tuncer, ancak Türkiye’de karşılıklılık ilkesi bulunmayan ya da sınırlı olan pek çok ülke vatandaşının Türkiye’den taşınmaz edinebildiğini kaydetti. Tuncer, diğer ülkelerde toprak kapatan İngiltere’nin, asla kendi toprağını satmadığını, sadece üzerindeki mülkün kullanım iznini verdiğini kaydetti.

-TOPRAK SATIŞI SADECE MÜLKİYET DEVRİ DEĞİL-

Tuncer, toprak satışının sadece bir mülkiyet devri olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti:
“Devleti satmak, egemenlik ve bağımsızlıktan vazgeçmektir. Satılan her bir toprak parçası Türkiye’de yabancı azınlıkların oluşması, ekonomik ve siyasi taleplerin ortaya çıkması, azınlıkların mensup oldukları ülkelerin iç işlerimize karışması demektir. Bu yöntem Batı`nın son derece etkili kullandığı silahlardan biridir. Türkiye’nin üretim faktörü açısından fakirleşmesi, milli servetin yabancıların refahına sunulmasıdır. Sonuçta halkımızın yoksullaşması ve ülkenin tapusunun yabancılara geçmesidir. Anayasa Mahkemesi’nin deyimiyle, toprak, devletin vazgeçilmesi olanaksız temel unsuru, egemenlik ve bağımsızlık simgesidir. Bu nedenle toprak satışı sadece bir mülkiyet devri değildir; devleti satmak, egemenlik ve bağımsızlıktan vazgeçmektir. Satılan her bir toprak parçası Türkiye’de yabancı azınlıkların oluşması, ekonomik ve siyasi taleplerin ortaya çıkması, azınlıkların mensup oldukları ülkelerin iç işlerimize karışması demektir. Bu yöntem Batı’nın son derece etkili kullandığı silahlardan biridir. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası olarak AKP hükümetini, Türkiye yararına olmayan bu düzenlemeden vazgeçmeye çağırırken, topraklarımız ve tüm doğal varlıklarımızın Türkiye ve insanımızın hizmetinde doğru biçimde kullanılması için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”(ANKA)

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bakan sınıfta kaldı!

Kıyafete takılma bu adam ajan!

Yargı paketi tamam!
»  Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis!
»  Kafayı mı yedin be adam?
»  Gökkuşağı ve yağmurla!..
»  Gerçek bir Türk milliyetçisini kaybettik!
»  Ankara’nın bir simgesi yok!
»  Türk Milleti çok önemli bir liderini kaybetti!
»  Başbuğ veya Özel; asıl hedef TSK!
»  MİT’teki “özel” zirvenin perde arkası!
»  Bombaya aşk bulaştırdılar!
»  Güle güle büyük lider!
»  Ordu içinde büyük mücadele!
»  Amerikan askeri İsrail yolunda!
»  Herkes hukuk karşısında eşittir!
»  Özel Mahkeme yetkisiz!
»  Türkiye’de yargı artık bitti!
»  Danıştay olayında OYAK tutuklamaları!
»  Bugün, 90’lardan daha tehlikeli!
»  Org.Başbuğ: Başbakan'a sorun!
»  Hukuk skandalı mı, Adalet mi?
»  Çok üzüldüler, gülüyorlar!
»  Bugün kendisiyle hesaplaşan bir Türkiye var!
 
Bölgeyi iyi bilen kesimler diyor ki, Suriye, Libya ve Irak gibi değildir!
İTÜ'den insansız hava aracı!
  SICAK GÜNDEM
  YAZARLAR
 
Hakan Şanlıtürk
Futbol ve eğitim...
 
Beyhan Aslan
Anayasa Uzlaşma Komisyonu...
 
Selcen Doğan
Kelimeler ve kader...
 
Burcu Çeşit
Haydi!!! Hayatın tadına varalım!
 
Yiğit Köymen
Hadi hodri meydan!
 
Tuba Torun
Nisan da dostluk başkadır!
 
Safiye Kavvas
Komşumuz Suriye’de neler oluyor?
  ARAMA

 

   ÇOK OKUNANLAR
  GAZETE MANŞETLERİ
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,5743  1,5819  
  EURO  2,2439  2,2547  
  GBP  2,5484  2,5617  
  ANKET
Size göre aşk nedir?
Bedel ödemektir
Olmazsa olmazdır
Hikayedir
Hastalıktır
 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |    ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
RSS

Add to Google
Kozmikturk.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Kozmiktürk sorumlu tutulamaz. Tasarım & Programlama