21 Mayıs 2012 Pazartesi
  Giriş sayfam yap Favorilere ekle Sitene haber ekle Yaz yolla Künye İletişim Reklam Üye ol Üye girişi
Hava Durumu ISTANBUL
24/22
Şehir Seç »   
   Ana sayfa   |   Gündem   |   Röportaj   |   Medya   |   Yaşam   |   Teknoloji   |   Ekonomi   |   Spor   |   Dünya   |   Güncel   |   Anadolu   |   Siyaset   |   Sağlık   |   Arşiv
 
 
  İsrail düşmanlık peşinde!  
 
 
  Otoyolun en zor bölümü Türk firmasına!  
 
 
  Kamalak şarampole uçtu!  
 
Erdoğan, o bölgede benin gibi gezemez!
Erdoğan, o bölgede benin gibi gezemez!
 
35 yurttaşımız ölüyor 3 gün sizin sesiniz çıkmıyor. Pes yani. Biz oraya gidiyoruz beyefendiler rahatsız oluyor.
 
3 Ocak 2012 - 16:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Biz Van’ı da unutmayacağız, Erciş’i de unutmayacağız. Yılbaşında Van’daydık. Aradan o kadar zaman geçti ama deprem bölgesinde değişen bir şey olmadığını gördük. Orada vatandaşlar “gelen yardımlar Van Gölü’nü doldururdu” diyorlar ama yardımlar ortada yok. Nerede bu yardımlar? Vatandaş bugüne kadar deprem nedeniyle 45 milyar dolar vergi ödedi. Nereye gitti bu paralar. Hani deprem yaraları sarılacaktı? 

Konteynırlar 15 Ocak’ta her aileye verilecekti. Sayın bakan açıklama yaptı. Bugün de sayın başbakan 30 ocak tarihini verdi. Merak ediyorum bunlar aynı hükümet değil mi. Kendi içinde bu kadar tutarsız olan bir hükümet daha önce ben görmedim. Üstelik ilk açıklamanın üzerinden daha 24 saat geçmeden. 

Yüreğimizi yaralayan başka bir olay daha oldu. 35 yurttaşımız öldü. Bu vatandaşımız neden öldü. “efendim istihbarat aldık onun üzerine uçaklar kalktı 35 vatandaşımızı imha etti.”  

Kaç gündür soruyoruz bu istihbaratı size kim verdi. Acaba bu istihbarat yönetiminde bir zafiyet mi var. Evet var. Daha önce de vardı. Bunlar bu zaafı ortadan kaldırmak için kamu güvenliği müsteşarlığını kurdular. 

"BAŞBAKAN'DAN 24 SAAT SES ÇIKMADI" 

35 yurttaşımız öldü, aradan 24 saat geçti hükümetten Başbakan’dan ses çıkmadı. Giden çocuklarımızın çoğu aynı ailede. 50 lira-100 lira kazanmak için gidiyorlar. Kaçakçılık yapıyorlar. Sınırın bu kadar tehlikeli olduğu bir yerde o genç çocuklar hayatlarını neden tehlikeye atıyorlar. 

Hani ekonomi çağ atlamıştı kişi başı gelir 10 bin dolardı. O çocuklar neden peki hayatlarını tehlikeye atıyorlar 50 lira için. Asıl konuşulması gereken budur. Sorumlu bütün demokratik ülkelerde hükümettir. Hükümetin bunun hesabını vermesi gerekir. 

“BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİDİR” 

Hükümetin yapacağı iki şey var. birincisi hükümet çıkacak o ailelerden özür dileyecek. Recep Tayyip Erdoğan olarak özür dileyecek. İki, 35 yurttaşımızın ailelerine tazminat ödenmelidir. 

Van’dan Gülyazı Köyü’ne gitmeye karar verdik. Önce dendi ki helikopterle gidilecek. Fakat ne olduysa bizim gitmemiz birilerinin hoşuna gitmedi, gece yarısı helikopterimiz iptal edildi. Olabilir ben senin helikopterine muhtaç değilim ki. 

Ben Gülyazı Köyü’ne neden gidiyorum senin yapamadığını yapıyorum sen gidemiyorsun oraya. Ben oraya Türkiye’nin saygınlığı, birliği için gidiyorum. 

“7 SAATİ DEĞİL 77 SAATİ GÖZE ALIRIM” 

Helikopter vermeyince “bunlar 7 saati göze alamaz” diye düşündüler. 7 değil 77 saati göze alıp giderim ben oraya. Biz oraya o yurttaşlarımızla beraber olmak için gittik. 

Bakanları gitti ama nereye gitti. Bir çadır tiyatrosu kurdular. Köy değil orası. Ölen çocukların aileleri yoktu orada. Başbakan’ı aradılar oradan bir de. Başbakan’a sesleniyorum. sizi o konuma getiren bakanları görevden alın. 

“BENİM GEZDİĞİM GİBİ BAŞBAKAN GEZEMEZ” 

35 yurttaşımız ölüyor 3 gün sizin sesiniz çıkmıyor. Pes yani. Biz oraya gidiyoruz beyefendiler rahatsız oluyor. Biz herkesle kucaklaşırız. Herkesle dost oluruz. Şırnak’ta da bizim milletvekilimiz yok. ben gittim 5 milletvekilimiz de gitti. Gidecekler. 

Helikopteri geri çektiler ama bize bir iyilik yaptılar 7 saat yol yaptık, kaza yaptık, Veysel Karani’ye de uğradık. Her ilde vatandaşlarımızla oturduk sohbet ettik.Ben iddia ediyorum benim gezdiğim gibi o bölgede Recep Tayyip Erdoğan gezemez. 

“HİTLER SENDEN DAHA YÜKSEK OY ALMIŞTI” 

Büyüklük kibirlilik bizim kitabımızda yoktur. Hitler senden daha yüksek oy almıştı. Demokrasilerde ölçü oy değildir. Demokrasinin ne olduğunu önce bir oku. 

Uludere Kaymakamımıza da uğradık geçmiş olsun dedik. Başbakan’ın bakanların yapamadığını o yaptı. 35 vatandaşımızın öldüğü gün Başbakan’ın orada olması gerekirdi. 

Emekli milletvekillerini aylıkları cumhurbaşkanı aylığına endekslensin. Biz “bu doğru olur ancak aylıklarda artış olmasın” dedik. Tuttular gece yarsı önergesiyle yüzde 100 zam yaptılar. Önergeye ve tasarıya ret oyu verdik. 

“MİLLETVEKİLLERİNE YÜZDE 100 ZAMMI DOĞRU BULMUYORUZ” 

216 AKP milletvekili kabul etti yine suçlanan biz olduk. Pes yani. Bizim görüşümüz belli. Sefaletin bu boyutlarda olduğu bir dönemde milletvekili emeklilerinin maşlarına yüzde 100 zam yapılmasını doğru bulmuyoruz. 

“TÜRK-İŞ’E SORUYORUM” 

Asgari ücret tespitinde Türk İş muhalefet şerhi koymadı. Yani “bu asgari ücret bize yeterli” dediler. Ş,imdi buradan Türk İş yöneticilerine sesleniyorum. Ne kadar maaş alıyorsunuz, bindiğiniz arabanın markası nedir. Ne kadar tazminat alıyorsunuz. Halkın iktidarına bu sendika ağalarından Türkiye’yi temizleyeceğiz. 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BDP'lilere 'şeytan' ve 'iblis' benzetmesi!

2012 yılına hızlı başladılar!

Kaymakam Naif Yavuz’u ziyaret etti!
»  Çok 'Bakan'lı düğün!
»  Sorumluluğu TSK'ya yüklemek doğru mu?
»  Maaş zammı için Danıştay örneği!
»  Yüzbinlerce insan ölür!
»  AKP kamplarına dönüştürüldü!
»  Erdoğan'a Ergenekon vasiyeti!
»  Yaşar Okuyan'a içimden ne dediğimi siz tahmin edersiniz!
»  Gül, zammı veto edecek mi?
»  İşte vekil zammının perde arkası!
»  CHP o vekilleri cezalandıracak!
»  Gizli anlaşma sorusu!
»  BDP’yle AKP arasında fark kalmadı!
»  Aydın Menderes vefat etti!
»  Tüm yapılanlar göstermelik!
»  Haşim Kılıç'a öfke!
»  CHP: AKP'liler bize katılacak!
»  İşte 2012 model Erdoğan!
»  Kılıçdaroğlu AKP Genel Merkezi'nde!
»  Her bir yenilik kendi muhalefetini üretmiştir!
»  Churchill eline kalemi alır yeni devletler çizmeye başlar!
»  Erdoğan’ı ziyaret etti!
 
Bölgeyi iyi bilen kesimler diyor ki, Suriye, Libya ve Irak gibi değildir!
İTÜ'den insansız hava aracı!
  SICAK GÜNDEM
  YAZARLAR
 
Hakan Şanlıtürk
Futbol ve eğitim...
 
Beyhan Aslan
Anayasa Uzlaşma Komisyonu...
 
Selcen Doğan
Kelimeler ve kader...
 
Burcu Çeşit
Haydi!!! Hayatın tadına varalım!
 
Yiğit Köymen
Hadi hodri meydan!
 
Tuba Torun
Nisan da dostluk başkadır!
 
Safiye Kavvas
Komşumuz Suriye’de neler oluyor?
  ARAMA

 

   ÇOK OKUNANLAR
  GAZETE MANŞETLERİ
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,5743  1,5819  
  EURO  2,2439  2,2547  
  GBP  2,5484  2,5617  
  ANKET
Size göre aşk nedir?
Bedel ödemektir
Olmazsa olmazdır
Hikayedir
Hastalıktır
 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |    ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
RSS

Add to Google
Kozmikturk.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Kozmiktürk sorumlu tutulamaz. Tasarım & Programlama