Önce İnsan Sonra Haber

Kobe Bryant kazada öldü

Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant'ın düşen helikopterde olmadığı ifade edildi.

Spor 26 Ocak 2020 Pazar / 4 yıl önce
Kobe Bryant kazada öldü

Ekleyen: Kozmiktürk

Dünya basketbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen ABD’li Kobe Bryant, helikopter kazasında hayatını kaybetti.

TMZ’ye göre bu sabah, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan Calabasas şehrinde bir helikopter kazası meydana geldi.  

Sikorsky S-76 türü helikopterde bulunan 5 kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yetkililer, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını vurgularken uçağın düştüğü bölgede herhangi bir ev olmadığını ve karayolunun da etkilenmediğini aktardı. 

Öte yandan Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant'ın düşen helikopterde olmadığı ifade edildi.

Kariyerinde 5 kez NBA şampiyonu olan (2000, 2001, 2002, 2009 ve 2010) Kobe; 2009 ve 2010’da NBA Finalleri’nin en değerli oyuncusu seçilmişti. 2008 ve 2012’de Rüya Takım’la olimpiyat altın madalya da kazanan Kobe Bryant, NBA’de tüm zamanlarda en çok sayı kaydeden 4. oyuncu olarak tarihe geçmişti.

1996 Draft’ında NBA’e adım atan ve 2016’da kariyerine nokta koyan Kobe’nin hem 8 hem de 24 numaralı formaları Los Angeles Lakers tarafından emekliye ayrılmıştı. İki farklı forması emekli edilen tek isim olan Kobe Bryant tüm zamanların en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor.

Senaryosunu Kobe Bryant'ın yazdığı ‘Dear Basketball' (Sevgili Basketbol) adlı yapım, 90. Akademi Ödülleri (Oscar) gecesinde ‘En İyi Kısa Animasyon' ödülüyle taçlandırılmıştı.

DHA

ünlünbayıldızıbasketbolcuABD’li Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti