Anadolu başkadır. Yaşantısı, gelenekleri içimizi ısıtır.

Ankara Balgat’ta Bayburtlu hemşehrimize ait Gözde Pastanesi isimli bir mekan var. Ürünleri oldukça kaliteli, müşterilerin sık uğrak yeri. Ünlü konukların da tercih ettiği bir adres.

Ramazan ayında olunca Gözde’de mesai sahura kadar sürüyor. Dün gece geçerken göz attım uzun bir masanın etrafında sahur yapan grup dikkatimi çekti. İçlerinde çok sayıda tanıdık sima vardı. En önemlisi de onlar benim hemşehrilerimdi.

İçeri girdim, selam verip masaya oturdum. 5 milletvekili vardı. 2’si Gümüşhane, 1’i Bayburt, 1’i Erzincan ve 1’i de Kocaeli…

Osman Akgül, Cihan Pektaş Ak Parti Gümüşhane Milletvekilleri. Şahap Kavcıoğlu Ak Parti Bayburt, Serkan Bayram Ak Parti Erzincan ve Saffet Sancaklı MHP Kocaeli Milletvekilleri… Ayrıca bazı bürokratlar da masadaydı… 

Menü kahvaltı ürünleri ağırlıklıydı. Öyle çeşit çeşit yemekler yoktu. Yani orucun ruhuna uygun bir menüydü. Asıl menü tatlı sobetti.

MHP’nin futbolcu vekili Saffet Sancaklı bizim hemheri vekillerin konuğu olarak gelmiş. Serkan Bayram Erzincanlı olduğu için yarı hemşehri sayılır. Mekan sahibi Bayburtlu olunca herkesin Şahap Kavcıoğlu’nun konuğu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Şahap Bey’in yakışıklı oğlu Tulga’yla da tanışma şansımız oldu. Sevgili Serdar, Harun, Orhan ve Özgür'ü de gördüm. 

Masada 3 büyük kulüpte oynamış bir futbolcu olunca bol bol spor konuşmadan olmazdı. Milli Takım, Arda ve Fatih Terim değerlendirmeleri dinledik Sancaklı’dan. Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’a, “Beni Ankara’ya bağlayan adam” diye takılmayı da unutmadı.

Yemek sonrası ud eşliğinde birkaç eser dinledik. Çırpınırdı Karadeniz coşkuyla söylendi. Kuran ve dua ile final yapıldı.

Güzel bir sahur gecesiydi,  paylaşmak istedim…