24 Haziran'a sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayları ve partiler tempoyu artırdı. Miting meydanları oldukça şenlikli. Bu seçimlerde bir de yeni modamız oldu. Artık Erman Toroğlu'nun literatürümüze soktuğu 'oynat bakalım' uygulaması siyasette de kullanılıyor.

Bugün size siyaset tarihimizin efsane partisi ANAVATAN eksenli bazı notlar aktaracağım. 2007'deki ANAVATAN-DYP birleşme çabalarının olumsuz neticelenmesinden sonra yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ANAVATAN'dan...

İbrahim Çelebi diye bir 'çelebi' sayesinde hayata tutunan merhum Turgut Özal'ın partisi önemli bir karar vermişti. 24 Haziran'da Tayyip Erdoğan'ın arkasında durmayı seçmişti. Bu kararı alırken de Erdoğan tarafıyla görüşmemişti. 'Ülkenin bekası' bakışıyla izah etmişti temelini... 

ANAVATAN'ın ve Genel Başkanı İbrahim Çelebi'nin dün dikkat çeken bir teması oldu. Çelebi, Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi. Görüşme planlanandan uzun sürdü. 1 saate yakın konuştu ikili. Eksikler, yanlışlar, yapılması gerekenler değerlendirildi. Erdoğan zaman zaman ANAVATAN Genel Başkanı Çelebi'nin anlattıklarına hak verdi. Turgut Özal'a yapılanların şimdi de kendisine uygulandığından bahsetti.

Erdoğan - Çelebi görüşmesinin ardından ANAVATAN Genel Başkanı Çelebi'yi aradım. Uzun yıllara dayanan dostluğumuz vardır. Sohbet ettik. Düşüncelerini paylaştı...

ANAVATAN Genel Başkanı Çelebi DP ve İYİ Parti'ye öfkeli. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal için 'İYİ Parti'ye yamanmış', 'ANAP'ın gayrimenkullerini satan Gültekin' diyor. Meral Akşener'in, Özal'ın yaptırdığı ANAVATAN Genel Merkezi'ni ziyareti sırasında 'Buraya ilk kez geliyorum..' ifadelerini alaylı şekilde kullandığını belirtiyor. 'ANAP'a ve tabanına yabancı, çakma MHP partisi dediğim bir Meral Akşener var' eleştirisinde bulunuyor.

Muhalefetin 'Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' yaklaşımında olduğunu savunuyor. Bunu tehlikeli buluyor. Ve 'Böyle bir muhalefete ülke teslim edilemez' diyor. 
"ANAVATAN devlet yönetiminde bulunmuş, tecrübeli kadroya sahip bir partidir. Biz günlük çıkarlar, menfaatler çerçevesinde değil; ülkenin, milletin geleceği, bekası için adım atarız" vurgusunda bulunma gereği duyuyor.

Verdikleri kararın ANAVATAN tabanının yüzde 95'i tarafından olumlu karşılandığını ifade ediyor. Cumhur İttifakı'na ciddi katkı yapacaklarını söylüyor. Vatanın, milletin geleceğinin şahsi ikballerden önemli olduğunu da...

Çelebi, Erdoğan'a sahaya çıkacaklarını ve kendisine destek vereceklerini anlattıktan sonra, 'Bizim desteğimiz önemlidir. Katkımızın boyutunu birlikte müşahade edeceğiz' gibi iddialı sözler de iletiyor. Çelebi, özellikle kararsız seçmen üzerinde etkili olacaklarını da düşünüyor.

Plana göre, ANAVATAN, Samsun'dan yola çıkacak. Broşürler bastırıldı, otobüs giydirildi, ekip yolculuk için hazır. Samsun'un ardından Karadeniz karış karış gezilecek. 
Daha sonra Diyarbakır'da ciddi bir çalışma yapılacağını öğrendim. İzmir ve bazı lokal adreslerde de kampanya yapılacak.

Erdoğan, Anavatan Partisi’nin koşulsuz olarak Cumhur İttifakı’nı destekleme kararından memnun. 

Çelebi, 'Bulunduğumuz coğrafyada cereyan eden gelişmeler ve Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar değerlendirildiğinde, yaklaşmakta olan seçimlerin sadece siyasi ve ideolojik temelde değil, gerçekçi ve akılcı bir zeminde değerlendirilmesi gerekir. Vatandaşlarımız tercih yaparken bu yönde düşünmeli. Anavatan Partisi’nin Cumhur İttifakı’nı destekleme kararının altında da böyle bir bilinç var. Sayın Cumhurbaşkanı'nın samimi misafirperverliğinden büyük memnuniyet duyduk' değerlendirmesi yapıyor.

Erdoğan'ın görüşmede 'devlet aklına önem vereceğim' demesinin altını çizmekte yarar var.

Ve ANAP ile Erdoğan arasındaki ilişki planlandığı gibi giderse önümüzdeki dönemlerde daha ciddi bir yola girebilir. Tabi ortada samimiyet varsa...

Sevgiyle kalın...