Yerel seçimler nedeniyle tüm partilerde seferberlik var.

Seçimin merkez üsleri şüphesiz 'büyükşehir'ler.

Ankara, Melih Gökçek'in kenara süpürülmesi sonrası nasıl bir tablo çıkaracak merak konusu. Tabi bunun için öncelikle adayların ortaya konulması gerekiyor.

Ak Parti'de benim anlam veremediğim şekilde Mehmet Özhaseki ismi yoğun konuşuluyor. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Süleyman Soylu da dillendirilen kişiler. Soylu'nun belediye planı olmadığı yakın çevresinden yansıyan bilgi. Özhaseki gibi Kayserili olan Hisarcıklıoğlu'nun topa girmeyeceğini öngörüyorum. Özhaseki'ninse hevesli olduğu belli. Mevcut Başkan Mustafa Tuna da var ve kanaatime göre başarısız değil.

CHP de Mansur Yavaş, Haluk Koç, Levent Gök, Bülent Kuşoğlu ismi geçenler. Fethi Yaşar'ın Büyükşehir için yoklandığı ancak soğuk baktığı da söyleniyor. 

Mansur Yavaş'a İYİ Parti'den de teklif gittiği vakıa. Akşener grubunun Yavaş'ı kendi partilerinden aday yapıp CHP'nin desteğini alma önerisinin kabul görmediği başka ayrıntı.

İstanbul için iktidarın favori adayı Binali Yıldırım.

CHP'de konuşulan kişilerin sayısı fazla. Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin öne çıkanlar.   İlhan Kesici'de ciddi potansiyel. 

İzmirde Ak Parti'den Mahmut Özgener deniliyor. Son günlerde Süleyman Soylu ismi de ortaya atıldı. Soylu istemiyor ama 'git' denilirse de göreve koşar. Soylu'yu İzmir'e göndermek onu bakalıktan uzaklaştırma anlamı taşır. Bu olasılıkta Soylu mucize yaratıp İzmir'i kazanırsa potansiyel lider adayı olur.

Ak Partililere Bekir Pakdemirli ismini de düşünmelerini öneririm.

CHP İzmir de favori lakin parti içi hizip dolu. Aziz Kocaoğlu duruşu olan biri. Tuncay Özkan'la papaz olmuşlar. Her ne kadar aday olmadığını açıklasa da Genel Merkez'den yeniden aday yapılmayı beklediğine dair güçlü işaretler var. 

Adana da Aytaç Durak'ın, İskenderun da Mete Aslan'ın ne yapacağına bakmak lazım.

Yerel seçimlerde büyükşehir adaylarının en son açıklanacağını tahmin edebiliriz.

Gayriresmi ittifak çabalarının nereye varacağı da merak edilenler arasında. 

Zorlu ve kritik bir  mücadele olacağı da kesin.

Dileğim, ülke ve insanlarımız için hayırlı netice vermesi.