“Dinime söven Müslüman olsa” diye güzel bir atasözü var. Bu konuya da cuk oturuyor. Gerçi Çanakkale de şehitlik diye bilinen yer tam olarak neresi. CHP’li birkaç kişinin içki içtiği yer tam olarak neresi….Kimse bunlara bakmıyor. Gerçi Çanakkale’nin tamamında içki içilmemesi gerek bu şekildeki bir bakış açısına göre ya neyse. Daha da önemlisi yandaş basının konu ile ilgisi sadece “içki” oldu.

Adalet veya orada konuşulan konular veya öneriler, sunumlar ile ilgilenen yok. CHP, içki ve şehitlik bu üçlüyü yan yana getir ve ülkedeki adalet, insan hakları ve yargıda siyasallaşma ile Fetö gibi tarikatların&cemaatlerin ülkeye ele geçirmesine sessiz kal. Bir gün başlarına geldiğinde adaletin herkese lazım olduğunu anlayacaklardır umarım.

Gelelim yazı konusuna….

Şehitlere saygı asıl Akp’nin yok. Kardeşi şehit olan Yarbay’ı hatırladınız mı? Cenazede çözüm sureci yüzünden hükümeti suçlamıştı. Adı Mehmet Alkan. 20 yıl hizmet verdiği ordudan onu attılar. Şırnak’ta kardeşi şehit düşmüş. Acılı bir ağabey ve albaylık terfisi gelmiş. Terfiden vazgeçtim, attıktan sonra nedenini sormaya gittiği karargaha bile almadılar adamı… Şehitlere kimin saygısı yok iyi bilin.

Recep Bey’in bir oğlu rapor alıp askere gitmedi. Diğeri de İtalya da doktora kaydı yaptırdı ama gitmedi. Türkiye de olmasına rağmen haksız yere bedelliden faydalandı. Şehitlere saygısı olan bir parti liderinin önce iki oğluna da askerlik yaptırması gerekmez mi?

Hakkari’de 8 şehit verdik, ertesi gün çeşitli illerde cenazeleri var. Sümeyye Erdoğan da evleniyor. Recep Bey’in kızı. Damadın şahidi de Genelkurmay Başkanı Akar. 35 bin kişilik düğün. 8 şehit cenazesine gitmek yerine düğüne gidenler. Çok saygınız olsa o düğünü iptal ederdiniz. Şehitlerimizin umurunuzda olmadığı ortada.

Bunlardan başka, Recep Beyin şehitlere “kelle”, terörist başına “sayın” dediği için yargılandığını ve Yargıtay tarafından da kararın onandığını biliyor musunuz? 3 kuruş da ceza aldı. Temsili ceza. Adamların, aynaya bakmadan sağda solda konuşmaları ve aynı zihniyete sahip ekibinin yandaş basını bir anda benzer üslup ve tarzda galeyana getirmeleri ne kadar doğru. Kısaca şehitlere saygı da en son konuşacak kişilerin şehitlerimiz üzerinden siyasi nemalanma çabaları gerçekten utanç verici olmuştur.

Son olarak, ben içki içmem. CHP’li de değilim. HDP’leşen bir CHP ve onun Dersimli devrimci lideri ile de bir işim olmaz. Maalesef bu ülkeyi sağda AKP ve solda CHP ikilisine mahkum edenler en büyük zararı veriyorlar. O yüzden de tüm kutsallarımızı siyasi malzeme yapabiliyorlar. Yakında bu oyun bozulacak. Alternatifsizlikten ve yandaş basın sayesinde 15 yıldır ülkeyi cumhuriyetin kurucu değerleri ve Atatürkçülükten uzaklaştıranlar yaptıkları yolsuzluklar için hapishanelerde cezalarını çekerlerken metal yorgunluklarını da topluca bol bol giderirler. Sonun başlangıcı yakındır. Anayasa değişikliği ile getirdikleri başkanlık sisteminde başkan hiç istemedikleri biri olunca ne demek istediğimi anlarsınız.