Önce İnsan Sonra Haber

'Her yol mübah'ın Gazeteci versiyonu

Malkeviç, Putin’in dikkatini çekmek için bu yola başvuran gazetecinin 'utanmadan yalan söylediğini, sahtekarlık yaptığını' söyledi.

Dünya 21 Aralık 2020 Pazartesi / 3 yıl önce
'Her yol mübah'ın Gazeteci versiyonu

Ekleyen: Kozmiktürk

Rusya’da Başkan Putin’in yıllık basın toplantısında bir gazetecinin soru sorabilmek için “Hamileyim” yazılı pankart gösteren, ama yalan söylediğini itiraf eden gazeteci  tepki çekti. Canlı yayında yaşanan bu olayın ardından, kadın gazetecinin cezalandırılması teklif edildi.

Toplum Konseyi Medya Komisyonu Başkan Yardımcısı Aleksandr Malkeviç, Putin’in dikkatini çekmek için bu yola başvuran gazetecinin “utanmadan yalan söylediğini ve sahtekarlık yaptığını” belirterek, Rusya Gazeteciler Birliği’nden medya mensubun cezalandırılmasını talep etti.

Malkeviç, “gazetecilik mesleğini karalayan davranışı” nedeniyle bu kişinin Gazeteciler Birliği’nden ihraç edilmesi teklifinde bulundu.

Moskovski Komsomolets Ryazan gazetesinden Aleksandra Bezukladova, basın toplantısı sırasında Putin’e soru sorabilmek için “Hamileyim” yazılı pankart gösterdi.

Putin’in söz verdiği gazeteci, devlet başkanından, bir yangın sırasında yedi kişinin hayatını kurtaran Ryazan Vali Yardımcısına “Rusya Kahramanı” unvanı verilmesini talep etti.

Putin’in, hamilelikle sorunun ilgisini sorması üzerine gazeteci, fark edilmek için bu yönteme başvurduğunu söyledi. Putin ise “Anlaşıldı, bizi kandırdınız” cevabını verdi.

Kadın gazetecinin, "yerel bir yöneticinin siparişi üzerine" PR amaçlı soru sorduğunun anlaşılması sosyal medyada da büyük tepki aldı.

Ardından yerel gazeteciler birliği, bu isimde bir gazeteci üyeleri olmadığını, adı geçen kişinin gazetede "idari görevde" olduğunu iddia etti.(türkrus.com)

Aleksandr Malkeviç Putin’in dikkatini çekmek içinhamileyimyalanı