Önce İnsan Sonra Haber

İsrail polisinden insanlık dışı müdahale, lanet yağdı

Doğu Kudüs’teki Harem-i Şerif'te hareketli saatler yaşandı. İşgalci İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle Kıble Mescidi'nin içinde namaz kılan cemaate müdahale etti.

Dünya 8 Mayıs 2021 Cumartesi / 3 yıl önce
İsrail polisinden insanlık dışı müdahale, lanet yağdı

Ekleyen: Kozmiktürk

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek, Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate ses bombalarıyla saldırdı.

Doğu Kudüs’teki Harem-i Şerif'te hareketli saatler yaşandı. İşgalci İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle Kıble Mescidi'nin içinde namaz kılan cemaate müdahale ederken, Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.İsrail polisi, yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı. Filistinli yetkiller, Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda 53 Filistinlinin İsrail polisinin müdahalesinde yaralandığı kaydetti. 

Saldırıların ardından Türkiye'den peş peşe sert tepkiler geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail'in Mübarek Ramazan'da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Mescid-i Aksa'da namaz kılan insanlara İsrail kolluk kuvvetleri tarafından yapılan saldırıya ilişkin, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermilerle saldırması asla kabul edilemez" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Mescid-i Aksa'da namaz kılan insanlara İsrail kolluk kuvvetleri tarafından yapılan saldırıya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Öztrak, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermilerle saldırması asla kabul edilemez. Bu saldırıyı kınıyor; yaralanan Filistinli kardeşlerimize geçmiş olsun diliyoruz" dedi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz" derken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise "Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Mescid-i Aksa'daki terörünü lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: MESCİD-İ AKSA'DAKİ TERÖRÜ LANETLİYORUM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Mescid-i Aksa'daki terörünü lanetliyorum" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere ses bombaları ile yaptığı müdahaleye tepki gösterdi. Şentop, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik ediyoruz. Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum."

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY, İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'DAKİ MÜDAHALESİNİ KINADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yaptığı müdahaleyi kınadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail, Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyorum. Derhal durdurulmalıdır" ifadelerine yer verdi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, İSRAİL'İ KINADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yaptığı müdahaleyi kınadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir" ifadelerini kullandı.DHA

israilpolisimescidiaksasaldırı