Önce İnsan Sonra Haber

Kooperatifler patlayacak, herkes sıkıntı, dar içinde..

Kahveci, lokantacı para kazanmıyor gibi görünse de marangoz ve tamirci esnafı da para kazanamıyor. Herkes veresiye yaptırıyor.

Ekonomi 9 Eylül 2021 Perşembe / 3 yıl önce
Kooperatifler patlayacak, herkes sıkıntı, dar içinde..

Ekleyen: Kozmiktürk

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, esnafa verdikleri kredi limitlerinin yükseltilmesi gerektiğini belirterek, “Dokuzuncu ayın gelmesini istemiyorum. Gelince tüm kooperatifler patlayacak. Ay başında çekmeye başlayacaklar. Esnafın ne blokesi yeter ne de birikimleri yeter; yoksa 2002’yi tekrar yaşarız” dedi.

Vedat Canbek, kredi verme yetkilerinin 300 bine çıkartılmasını, 3 dosya yapabilme hakkının da yükseltilmesini istediklerini vurguladı. Canbek, şöyle konuştu:

 “300 olursa ödeyemeyene 50 daha veririz, 6 ay daha kazanılır. Biz 225 veriyoruz. Banka bilanço istiyor. Bilanço allak bullak oldu. Kahveci, lokantacı para kazanmıyor gibi görünse de marangoz ve tamirci esnafı da para kazanamıyor. Herkes veresiye yaptırıyor. Herkes sıkıntı, dar içinde. Şu güne kadar idare edildi, ancak 1,5 yıl önce TESKOMB’a söyledik, ‘Limiti kaldırın, mahsuplu yaparak ileriye doğru çalışma yapalım’ dedik.

Dokuzuncu ayın gelmesini istemiyorum. Gelince tüm kooperatifler patlayacak. Ay başında çekmeye başlayacaklar. Esnafın ne blokesi yeter ne de birikimleri yeter; yoksa 2002’yi tekrar yaşarız.

Krediyi 4,5’le alan esnaf vardı, şimdi 9.5’la alan esnaf var. Esnafın kaybı var. Sicilinin bozulmasından fark vermesi daha iyidir. Buna tekrar müdahale edilmesi gerekir, bu sadece Çorum için değil Türkiye’yi ilgilendiren bir mesele.”.Ankahaber

vedatcanbek