Önce İnsan Sonra Haber

İmamoğlu'ndan manüplasyon iddiası

Ekrem İmamoğlu YSK ve AA'ya tepki gösterdi.

Gündem 31 Mart 2019 Pazar / 5 yıl önce
İmamoğlu'ndan manüplasyon iddiası

Ekleyen: Kozmiktürk

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında ellerindeki son sonuçları açıkladı. İstanbul'da sandıkların yüzde 27'sinden gelen verileri toparladıklarını belirten İmamoğlu, kendi oyunun yüzde 53,2 olduğunu söyleyerek, Binali Yıldırım'ın oyunun ise yüzde 44,1 oluğunu bildirdi.

Yeniçağ'ın aktardığına göre Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Şu anda sandıklar kapanalı yaklaşık 3 buçuk saat oldu. Sayım işlemleri devam ediyor. Tutanaklar sistemlere giriliyor. Biz de sıkı bir şekilde sistemimizde süreci takip ediyoruz. Ancak yine ne yazık ki daha önceki seçimlerde de yaşadığımız gibi tek kaynaklı girişten dolayı çok enteresan verilerle yayınlar başladı.

YSK'nın uyarıyı bir, buçuk saat sonra yapması üzücü. Bizim sistemimizde her dakika oranımız yükseliyor. Kendi sistemimizdeki veriler yüzde 27,56 girişimiz var. İstanbul'la ilgili saat 22:00'ye kadar kesin sonuçların gelmesini beklemiyoruz.

Şu anda 27,6 girilen verilere göre, CHP adayı olarak ben oyum yüzde 53,2

Rakibimizinki ise yüzde 44,1. Anlık yansıtılan verilerde rakibimizin bir anda artış gözlemleniyor. Bu son veri tvlerden aldığımız yüzde 50,32

Enteresan birşekilde bir çok şehirde veri girişleri yavaşlarken İstanbul'da bir anda arttı. Biz de kendi sistemimizden gayet emin olarak takip ediyoruz. Her satırı dikkatle yazıyoruz. Varsa bir manipülasyon, AA'yı hassasiyete davet ediyorum verileri elden geçirsinler. Bizdeki veriler dörtte biri aşmış durumda biz öndeyiz demiyoruz ama veri vermeye mecbur kaldık.

Tekrar ediyorum ben bu veriyi paylaşmak zorunda kaldığım için paylaşıyorum. Bizim sayımını yaptığımız 27.6 sandıktan gelen sonuçlara göre oyumuz yüzde 53.2 rakibimizin oyu 44.1

Bir anda yüzde 50'den sandık oranı yüzde 70'e fırladı. Biz hem YSK'yı hem de AA'yı görevini yapmaya davet ediyoruz.

Ekremimamoğlu manüplasyonyskaa