Önce İnsan Sonra Haber

İnce istifa... ABD’den demokrasi dilenenler, Atatürk diyemeyenler...

Muharrem İnce istifasını e-devletten gerçekleştireceğini belirtti. İktidara ve CHP'ye eleştirilerde bulundu.

Gündem 8 Şubat 2021 Pazartesi / 3 yıl önce
İnce istifa... ABD’den demokrasi dilenenler, Atatürk diyemeyenler...

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

CHP'nin son seçimdeki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce partisiyle yollarını ayırdı. İnce kararını basın toplantısıyla açıkladı ve "Parti içindeki demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vadedersen kimse sana inanmaz. Kendi partisinin evlatlarını kucaklayamayanlar, bütün toplumu kucaklayamaz.ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum… Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Atatürk’e kefere diyenlerle yolumu ayırıyorum" dedi.

Memleket Hareketi Lideri İnce kuracakları partinin yaz ortasına kadar 60 ilde örgütleneceğini bildirdi. İnce, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler' ifadesini de değerlendirdi. İnce, "Yüreği yeten milyonlarca insan var, ben de diyorum ki, evet Cumhurbaşkanı, sen de istifa etmelisin" dedi.

Gazetecilere “Çok yakında genel merkezimizde sizleri ağırlayacağız” diyen İnce, özetle şunları söyledi:

"Toplumu karpuz gibi bölmüşler, herkes yerinden memnun ama biz memnun değiliz. Biz üçüncü bir yol sunuyoruz insanların önüne.  Alternatif çözüm üretemeyen bir muhalefet Türkiye'nin kaderi bu olamaz. Türkiye sahipsiz değildir, çözüm vardır umut vardır büyük sorunlar köhnemiş yöntemlerle çözülemez.

Biz Türkiye'ye bir fırsat bir çıkış yolu bir seçenek olacağız. Özgür bir Türkiye yaratacağız. Rahmetli Demirel'in tanımıyla konuşan bir Türkiye adaleti tesis edeceğiz ve bu ülkenin gençlerini teknolojiyle tanıştıracağız. Vicdan olacak her yaptığımız işte. Önce vicdan üretim olacak, üretim refahın tabana yayacağız.

Parti içi demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vaat edersen kimse sana inanmaz. Atatürk isminin silindiği AKP iktidarında Atatürk diyemeyen CHP yöneticilerinin de olması içimizi kan ağlatmaktadır. Potansiyeline güvenmeyip dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet CHP’dir. CHP artık bir tabeladan ibaret, benim hedefim 50+1.

Atatürk’ün kurduğu CHP kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır. İdeolojik savrulmalar yaşamaktadır. Yöneticiler ile seçmen arasında derin bir uçurum oluşmuştur. Cefasını çekenler başka sefasını sürenler başka. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yılın sonunda kafamda siyah saç kalmadı. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hâlâ Atatürkçüyüm. Hâlâ kurucu değerlere sımsıkı bağlıyım."

3 VEKİL KATILDI

İnce, CHP'den istifa eden Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in Memleket Hareketi'ne katıldığını belirterek, "Üç vekil memleket hareketine katılmışlardır, parti kurma çalışmalarında görev almaktadırlar. Yüzde 50 artı 1 hedefi çok gerçekçidir ve mümkündür. Bunu başaracağız, bunu göreceksiniz. Yaz ortasında 60 ilde örgütleneceğiz" dedi. 

 

muharreminceistifa