Önce İnsan Sonra Haber

İşte o teröristler, 2. teröristte imha edildi

Erdoğan, Twitter'da paylaştığı mesajında, Hatay'da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerini tebrik etti.

Gündem 26 Ekim 2020 Pazartesi / 4 yıl önce
İşte o teröristler, 2. teröristte imha edildi

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

İskenderun'da hain emellerine ulaşamayan teröristlerden biri kıstırılınca üzerindeki bombayı patlatarak intihar etti.

Diğer teröristin yakalanması için operasyonlar başladı.Bu arada teröristlerin görüntüsü ortaya çıktı.Güvenlik güçlerinin ikinci teröristi yakalamak için çalışmaları kısa sürede sonuç verdi.

Kahraman güvenlik güçleri kısa sürede ikinci teröristi de etkisiz hale getirdi. Böylece iki terörist alçak emellerine ulaşamadan imha edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iki teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Paramotorla sınırı geçmişler

Daha sonra açıklama yapan vali Rahmi Doğan şunları söyledi:

"22 Ağustos'ta güvenlik birimlerimiz yapılan operasyonla 3 terörist etkisiz hale getirilmişti, 18 Ekim'de 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 Ekim tarihinde 1 terörist sağ, 1 terörist ölü olarak yakalamıştık. Sağ olarak yakalamış olarak yakalandığımız terörist HDP'li Demir Çelik'in oğlu Yoldaş Selim Çelik, bugün itibarıyla tutuklanmıştır. 4 kişilik grubun iki parti halinde birisi 28 Eylül diğeri 10 Ekim'de Münbiç'ten kalkarak Avanos dağına indiklerini tespit ettik. 19 Ekim tarihinde güvenlik güçlerimizin çalışması neticesinde 1 teröristi etkisiz hale getirdik diğerini yakaladık. Bugün sabah saat 11.00 sularında teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu. Bugün İskenderun'a inen 2 terörist, Amanos dağlarında güvenliklerimizin sıkıştırılması sayesinde yaşanan bir olaydır. Araçtan inerken bir terörist imha edildi, kendisini patlattı. ikinci terörist etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanos dağlarında PKK terör örgütü imha edilmiştir. Bunu gönül rahatlığı içerisinde söylemek istiyorum. Güvenlik birimlerinizi tebrik ediyorum, herhangi bir can kaybı olmadan neticeyi aldılar, birkaç yaralı var, bunların hayati tehlikesi bulunmamakta."

ERDOĞAN TEBRİK ETTİ MESAJ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'daki terör eylemine ilişkin, "Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah'ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Twitter'da paylaştığı mesajında, Hatay'da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerini tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun. Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah'ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz."

 

iskenderunpayasterörterörist