Önce İnsan Sonra Haber

1 Türk Pilot 26 uçağı düşürünce şok oldular!

Türkiye'yi düşman olarak, hasım olarak karşınıza almamanız gerektiğinin en güzel ifadesi...

Gündem 24 Ekim 2020 Cumartesi / 4 yıl önce
1 Türk Pilot 26 uçağı düşürünce şok oldular!

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

Türkiye'de ilk sivil ve askeri uçağı yapan ilk özel havayolu şirketini kuran ve ilk Rus uçağını düşüren Vecihi Hürkuş'tur

Kafkas cephesinde bir uçak düşürerek Türkiye’nin uçak düşüren ilk pilotu oldu. Bir çok başarıya ve ilk’e imza atan Hürkuş, Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve son uçuşunu gerçekleştirmiş ve 3 takdirname alarak “Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası”na layık görülmüştür.

İlk Türk uçağı olan “Vecihi K-6” modelini de üretti. 23 Nisan 1931 senesinde Türkiye’den lisans alamadığı için Çekoslovakya’ya giderek, “Uçabilir lisansı”nı oradan aldı.

Hürkuş'un hikayesinde hüzün ve gurur vardır. Türkiye'nin havacılık macerası da Hürkuş gibi yarım kalmış, engellenmiştir.

Konumuz değil ama anmadan geçemedik.

Emekli General Erdoğan Karakuş çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. O bilgi Amerika'da yapılan ve Türk pilotlarının da katıldığı bir savaş oyunuyla ilgili. Çok detay vermedi ama NATO ülkeleri bünyesinde yada Amerikalılarla birlikte bir savaş olduğunu anlayabiliriz.

Erdoğan Paşa, söz konusu savaş oyununda Türk Pilotların kırmızı kuvvetlerde yani düşman kuvvet olarak görevlendirildiğini belirtti. Tabi işin sonu bu görevlendirmeyi yapanlar için hiç iyi olmamış. Çünkü kırmızı kuvvetler mavi diğer deyişle dost kuvvetleri yenmiş. Hal böyle olunca da Amerikalı komutanlar şoka girmiş.

Peki bu yenilgi nasıl mı olmuş? Karakuş'un ağzından aktaralım:

"Amerika'da yapılan tatbikatta 1 Türk Pilotu 26 düşman uçağını düşürdü."

Türkiye'yi düşman olarak, hasım olarak karşınıza almamanız gerektiğinin en güzel ifadesi...

erdoğankarakuş birtürkpilot26uçakdüşürdüabdtatbikatkırmızıkuvvet