Önce İnsan Sonra Haber

Afyonkarahisar'da öfke: Alın o çirkin herifi görevden...

Atatürk resmini kaldırmak, Atatürk'ü unutturmaya çalışmak hiçbir şekilde iyi niyetli bir girişim olarak izah edilemez.

Gündem 6 Temmuz 2021 Salı / 3 yıl önce
Afyonkarahisar'da öfke: Alın o çirkin herifi görevden...

Ekleyen: Kozmiktürk

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Kent Konseyi logosundan Atatürk'ün Kocatepe'deki siluetinin kaldırılmasıyla ilgili, "Atatürk'ü unutturmaya çalışmak hiçbir şekilde iyi niyetli bir girişim olarak izah edilemez. Buradaki amaç bellidir. Atatürk'ün izlerini silmeye çalışmak, Kurtuluş Savaşı'nın izlerini unutturmaya kalkmaktır" dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlı Kent Konseyi'nin logosunda kentin simgesi olarak kabul edilen, Atatürk'ün Kocatepe'deki siluetinin yerine Paşa Cami'nin fotoğrafı yerleştirilmesine tepki gösterdi. Köksal, Belediye önünde yaptığı açıklamada, Kent Konseyi başkanının görevden alınmasını istedi ve şunları söyledi:

"Kocatepe Kurtuluş Savaşı'nın sembolüdür. Atatürk'ün bağımsızlık savaşının en önemli adımı olan Büyük Taarruzu başlattığı bu topraklarda, ilimizle sembolleşmiş hale gelen Atatürk'ün Kocatepe'deki siluetini Kent Konseyi Başkanı, logodan çıkartmaya kalktı.

Vatansever Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizle beraber verdiğimiz tepki üzerine geri adım atıldı. Belediye Başkanı, ‘kendi bilgisi dışında olduğunu’ belirterek bunu iyi niyetli bir girişim olarak nitelendirildi.

Atatürk resmini kaldırmak, Atatürk'ü unutturmaya çalışmak hiçbir şekilde iyi niyetli bir girişim olarak izah edilemez. Buradaki amaç bellidir. Atatürk'ün izlerini silmeye çalışmak, Kurtuluş Savaşı'nın izlerini unutturmaya kalkmaktır. Atamızın resmini kaldırmaya kalkan Kent Konseyi Başkanı'na derhal görevden el çektirilmesi gerekmektedir.

Herkes şunu çok iyi bilsin ki, zaman Atatürk'ü büyütmekte ve güçlendirmektedir. Birileri 'dünya lideriyim' diyor ama öyle olmuyor, dünya lideri olmak için bütün dünya sizi tanıyıp saygı duymalıdır. Dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür.”(Ankahaber)

burcuköksalafyonkarahisaratatürkkentkonseyi