Önce İnsan Sonra Haber

Akar: ABD ile işbirliği yaptık

Akar, ABD’nin CNN International kanalında Becky Anderson’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gündem 7 Kasım 2019 Perşembe / 5 yıl önce
Akar: ABD ile işbirliği yaptık

Ekleyen: Kozmiktürk

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Hem Rusya hem ABD, YPG/PKK'nın bu bölgelerden çıkarılacağına dair söz verdi. Yani hem operasyon bölgesinde hem de operasyon bölgesinin doğusu ve batısından bunlar çıkarılacaktı. Ancak halen YPG teröristleri tarafından yapılan çok sayıda ihlal var ve biz de bunlarla mücadele ediyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD’nin CNN International kanalında Becky Anderson’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. YPG/PKK terör örgütünün, çekilmesi gereken bölgelerden hala çekilmediğini hatırlatan Bakan Akar, “Hem Rusya hem ABD, YPG/PKK'nın bu bölgelerden çıkarılacağına dair söz verdi. Yani hem operasyon bölgesinde hem de operasyon bölgesinin doğusu ve batısından bunlar çıkarılacaktı. Ancak halen YPG teröristleri tarafından yapılan çok sayıda ihlal var ve biz de bunlarla mücadele ediyoruz. Aynı zamanda Rusya ve ABD ile iş birliği yaparak, YPG/PKK’yı o bölgelerden çıkarmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anderson'ın, Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) Suriye'deki bazı terör örgütleriyle bağlantısının olup olmadığına ilişkin sorusuna ise Bakan Akar, “Onların herhangi bir terör örgütü ile bağı yok. Onlar tamamen Suriyeliler ve kendi bağımsızlıkları, toprakları ve evleri için mücadele veriyorlar” yanıtını verdi. 

BAĞDADİ OPERASYONUNDA ABD İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIK

DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'ye yönelik operasyonda ABD ile iş birliği yapıldığını belirten Akar, "Operasyon öncesinde askeri olarak bazı bilgileri paylaştık. Unsurlarımız da koordinasyon sağladılar. Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra komuta kademesindeki arkadaşlarımız sahadaki unsurlarımızı devam eden operasyonlara bir zarar vermemeleri konusunda uyardı. Kuvvetlerimiz arasında (yanlış anlamaya dayalı) bir çatışma çıkmaması bakımından askeri olarak koordinasyonumuz vardı. Diğer taraftan istihbarat kurumlarımız arasında da yakın bir iş birliği var. Onların da bu konuda koordinasyon ve iş birliği yaptıklarına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

DHA

HulusiAkarcnnbağdadiabdişbirliği