Önce İnsan Sonra Haber

Akar, ABD'li bakan Austin'le görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar Amerikalı meslektaşıyla gündemdeki konuları görüştü.

Gündem 20 Haziran 2021 Pazar / 3 yıl önce
Akar, ABD'li bakan Austin'le görüştü

Ekleyen: Kozmiktürk

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Görüşmede ikili ilişkiler ve Afganistan konusu ele alındı.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, “Savunma Bakanı Lloyd J. Austin bugün Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar’la ikili işbirliği ve Afganistan’da diplomatik varlığı sürdürme konularını görüştü. Bakan, uzun geçmişe sahip ABD-Türkiye savunma işbirliğinin önemini yeniden vurguladı ve Akar’a barış ve güvenlik meseleleri üzerinde iletişim ve işbirliğini sürdürdüğü için teşekkür etti” ifadeleri yer aldı.

MSB'den yapılan açıklamada “Afganistan” ifadesi kullanılmadı, şöyle denildi:

“Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Olumlu ve yapıcı geçen görüşmede, NATO Zirvesi sonrası bölgesel ve ikili savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur.”

Türkiye’nin Kabil havalimanını koruma önerisi, muhalefetin ve kamuoyunun tepkilerine yol açmıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 14 Haziran’da NATO zirvesi sırasında Brüksel’de bir araya gelen Başkan Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabil havalimanının güvenliğini sağlamada Türkiye’nin öncü rol üstlenmesi konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.