Önce İnsan Sonra Haber

Akbulut için TBMM'de tören var, Erdoğan'da katılacak

ANAP Grup Müdürü Hüseyin Ünlü,

Gündem 14 Nisan 2021 Çarşamba / 3 yıl önce
Akbulut için TBMM'de tören var, Erdoğan'da katılacak

Ekleyen: Kozmiktürk

Hakan Şanlıtürk
Kozmiktürk-Özel

Türkiye iki ANAP'lı başbakanını yakın aralıklarla kaybetti. 30 Ekim'de Mesut Yılmaz'ın vefatının ardından bugünde Yıldırım Akbulut ebediyete intikal etti.

Yıldırım Akbulut uzun zamandır sağlık sorunlarıyla uğraşıyordu. Eşi de bildiğim kadarıyla hastanede tedavi görüyor. Yıldırım Bey'e Allah'tan rahmet diliyorum. Eşine de acil şifalar.

Yarın öğlen TBMM'de tören düzenlenecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'da orada olacak. Ahmet Akseki Camiinde cenaze namazı kılındıktan sonra Devlet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak Yıldırım Bey.

Akbulut güzel adamdı. sakindi, kimsenin kalbini kırmazdı. Vatanseverdi ve hoşgörülüydü. Devlete uzun süre hizmet etti.

Milliyette iken ANAP'ı izlediğim süreçte kendisiyle bazı hatıralarım oldu. Bir sefer evinde röportaj yapmıştım. Telefonda ve bazı ortamlarda yüz yüze gündemle alakalı konuşmuşluğumuz vardı.

Yıldırım Bey'in en önemli vasıflarının başında dürüstlüğü ve devlet malına halel getirmeyen tutumu sayılabilir. Makamını kimse menfaati için kullanamadı, kullandırtmadı. Yakınlarına sıkı tembih etmişliği vardı. Akrabalarına devleti yasaklamıştı neredeyse. Mesela, işadamı kardeşi hakkıyla İstanbul'da bir belediyeden ihale kazandı. Bunu duyar duymaz ihaleyi iptal ettirdi. Gerekçesi, "Sen hakkınla da alsan bu öyle algılanmaz" şeklindeydi. Bunların ne kadar değerli meziyetler olduğunu bugüne baktığımızda daha iyi idrak ediyoruz.

Hakkında çeşit çeşit fıkralar uydurdular ama öyle hoşgörülü yaklaştı ki herkes hayret etti. Aslında o tayfada artniyetli olanların yatacak yeri var mı bilemiyorum.

Siyaset arkadaşları arasında eski Adalet Bakanı ve Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu'nun ayrı bir yeri vardı. Akbulut ve Sungurlu dostluğu son ana kadar devam etti. Başsağlığı için Sungurlu'yu aradığımda üzüntüsü sesine yansıyordu.

Akbulutla çalışan özel kalemi Fatih Ören, "Bana hep 'oğlum' derdi. Belki oğlu olmadığı için. Hiç kırıcı olmadı. Dürüst, devlet adamı bir şahsiyetti" dedi.

ANAP Grup Müdürü Hüseyin Ünlü, "Acı ama dürüst olduğu için alay ettiler. Yıldırım Bey devlet adamıydı" dedi.

yıldırımakbulutvefat