Önce İnsan Sonra Haber

Akıncı'ya oy verecek seçmen ihanet içindedir!

1974'te, Rumlar, Muratağa Atlılar ve Sandallar köylerinde en küçüğü 16 günlük, en büyüğü ise 95 yaşında 126 Kıbrıslı Türk'ü katlederek toplu mezarlara gömdüğünü kabul etti.

Gündem 14 Ekim 2020 Çarşamba / 3 yıl önce
Akıncı'ya oy verecek seçmen ihanet içindedir!

Ekleyen: Kozmiktürk

HAKAN ŞANLITÜRK yazdı...

Önce kara günlerden bir anektod aktaralım...

"Komünist AKEL partisi, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı devam ederken 14 Ağustos 1974'te, Rumların Muratağa Atlılar ve Sandallar köylerinde en küçüğü 16 günlük, en büyüğü ise 95 yaşında 126 Kıbrıslı Türk'ü katlederek toplu mezarlara gömdüğünü kabul etti.

Muratağa, Atlılar ve Sandallar köyündeki katliamın kurbanları, 1974 koşullarında toplu mezarlardan çıkarılmış ve kimlik tespiti yapılmadan Muratağa şehitliğine defnedilmişti. Şehitler son yıllarda tek tek mezarlarından çıkarılıyor ve kemiklerine yapılan DNA testiyle kimlikleri belirlenerek yeniden toprağa veriliyor. Kimlik tespiti yapılan kurbanlardan 15'i geçen perşembe günü askeri törenle yeniden toprağa verildi. 79 yaşındaki Hasan Hüseyin dışında defnedilen 14 şehidin tümü, kadınlar ve çocuklardan oluştu. Devlet erkanının da katıldığı törende, katliam bir kez daha gözyaşları içinde lanetlendi."

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için yarış var. Mevcut Rumsever, işbirlikçi kokulu Mustafa Akıncı ile tam bir vatansever olan Ersin Tatar 2. turda mücadele eden iki aday. Tatar, 'Türkiye ile iyi ilişkiler içinde, Kıbrıs Türk halkının davasında egemen eşitliğe dayalı refah ve güven dolu kendi kendini yöneteceği bir çözüm için mücadele içinde olacağını' söylüyor.

Akıncı ise Türk düşmanlarıyla kol kola...YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti aleyhtarlığının seçim malzemesi haline getirildiğini vurguluyor. Bu nedenle Akıncı’nın karşısında kim varsa onu destekleyeceklerini açıklıyor. Çok anlamlı.. Tabi anlayabilene, aklı, izanı olana...

Akıncı seçimde Türkiye düşmanlığı ile sonuç almayı strateji olarak benimsedi. Çamurları diz boyu. İnsanın gücüne gidiyor. Rumlar Kıbrıs Türklerini katlediyordu, neredeyse köklerini kurutmaya yemin etmişlerdi. Türkiye ve kahraman Mehmetçik devreye girdi Ada'ya gitti, Rum ve Yunanlılara gereken dersi verdi. Kıbrıs Türkleri kurtuldu. O günden beri de güven içinde yaşıyor. Bu gerçeği "yok şu siyasetçi bize böyle dedi, yok Türkiye müdahale ediyor" gibi ucuz, saçma ve siyasi hırslarla yok etmek kime yarar acaba? Pireye kızıp yorgan mı yakmak istersiniz sevgili soydaşlar? Aslolan şahıslar değil, Türklüktür. Türkiye ve KKTC'dir...

Akıncı ve ona oy verenler bu gerçekleri bir yana bırakan arızalı profiller. Acaba dünyanın başka ülkesinde kendi soydaşını, kurtarıcısını tu kaka eden başka insan tipi var mıdır? Doğrusu merak ediyorum!

2. turda Mustafa Akıncı'ya oy verecek seçmen benim gözümde hiçdir, nankördür, ihanet içindedir. Belki ağır bir ifade ama inanın kızgınlığımı, kırgınlığımı anlatacak başka kelime bulamıyorum. 

KKTC seçmeni elini başının arasına alıp düşünmelidir. 'Ben ne yapıyorum?' diye kendine sormalıdır. İşbirlikçi politikacıların gazıyla yanlışa düşmemelidir.

Hiç unutulmaması gereken vakıa; Türk'e Türk'den başka gerçek dostun olmadığı, olmayacağıdır...

kktcseçimersintatarrumkatliamları