Önce İnsan Sonra Haber

Angus kokusu yüzünden bir ilçe ayakta

Tarif edilemeyecek derecede kötü olan bu angus kokusuyla ilçe gerçekten yaşanamaz bir hâlde.

Gündem 6 Kasım 2019 Çarşamba / 4 yıl önce
Angus kokusu yüzünden bir ilçe ayakta

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Ankara

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin yaptığı açıklamada İskenderun’da angus kokusunun dayanılmaz bir hal aldığını söyledi ve ithal edilen anguslar için başka liman önerdi

“İskenderun'da yine angus, yine angus! İskenderun Limak Port Limanı bölgesinden yayılan ve tüm İskenderun'u kapsayan kötü kokudan İskenderun halkı âdeta bitap düşmüştür” diyen Şahin, şunları kaydetti:

“İthal hayvan istemiyoruz. Evinde oturamayan, lokanta da yemek dahi yiyemeyen halk bu konuya acilen çözüm bulunmasını ve kokunun giderilmesi için verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. Tarif edilemeyecek derecede kötü olan bu angus kokusuyla ilçe gerçekten yaşanamaz bir hâldedir. Ayrıca toplum, çevre ve halk sağlığı açısından da büyük tehlike yaratmaktadır. Bu konuyu defalarca gündeme getirdik. Canlı hayvan ithalatının sonlanmasına, hiç olmazsa meskûn mahal dışında bir limanda yapılmasını istedik. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen angus ithalatının İskenderun Limanı'ndan yapılmaması konusunda bu zamana kadar yaptık...”

SERA GAZI ETKİSİ

Fransa'da geçen yıl yapılan bir araştırmada, büyükbaş hayvanların Fransa'daki 14 petrol rafinerisinden daha fazla sera etkisine yol açan gaz saldıkları belirlenmişti.

"Tarım ve sera etkisine yol açan gazların salımının azaltılması" adlı hükümet araştırmasında, büyükbaş hayvanların, Fransa'daki sera etkisine yol açan gazların salımında yüzde 6,5 oranında sorumlu oldukları tespit edilmişti.

Bu hayvanların geğirtilerinin (bağırsak fermantasyonu) önemli rol oynadığı belirtilen araştırmada, büyükbaş hayvanların geğirtileriyle her yıl atmosfere 26 milyon ton ve dışkılarının da 12 milyon ton sera etkisine yol açan gaz saldığı saptanmıştı.

suzanşahinanguskokusuiskenderun