Önce İnsan Sonra Haber

Davutoğlu'nun adamı: Yakmayınca bu memleket düzelmez!

Bir süre İller Bankası'nın yönetiminde de bulunan Feramuz Üstün, Davutoğlu'nun ardından istifa etmişti.

Gündem 18 Eylül 2019 Çarşamba / 5 yıl önce
Davutoğlu'nun adamı: Yakmayınca bu memleket düzelmez!

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Ankara

Ak Parti'den ihrac istemiyle disipline verilmesinin ardından istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yakın adamı, eski Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Vefat eden ülkücü şair Ozan Arif'ten alıntı yapan Üstün'ün seçtiği mısralarda, 'Yakmayınca bu memlekt düzelmez' ifadelerinin bulunması Davutoğlu ekibinin Erdoğan ve Ak Parti'ye karşı sert bir kavgaya girişeceğinin işareti olarak değerlendirildi.

Feramuz Üstün'ün paylaştığı Ozan Arif şiirinde, "Kapanmalı bu milletin yarası, Ne kavganın, ne döğüşün sırası, Evde huzur, yurtta dirlik çırası, Yakmayınca bu memlekt düzelmez" deniliyor.

Bir süre İller Bankası'nın yönetiminde de bulunan Feramuz Üstün Davutoğlu'nun ardından istifa etmişti. "Kuruluşundan beri aziz milletimize hizmet etmek için içinde bulunduğum Ak Parti’den Başbakanımız Sayın Prof Ahmet Davutoğlu ile beraber bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim." demişti.

Üstün Ak Parti'nin ihraç kararına tepkisini de, "2016’dan beri daha da yakın dostluğum olan başbakanımız sn. Ahmet DAVUTOĞLU’nun, iyi bir mümin, Beytülmala hassas dürüst bir devlet adamı olduğuna şehadet eder. İhracı istenen süreçteki fiil ve eylemlerine ortak olduğumun bütün kamuoyu tarafından bilinmesini saygıyla arz ederim" diyerek deklare etmişti.

Üstün, Davutoğlu'yla yaptıkları parti çalışmalarının yıl sonuna kadar sonuçlanacağını ve partinin yıl sonuna kadar kurulacağını ifade ediyor.

 

feramuzüstünyakmayıncadüzelmezahmetdavutoğlu