Önce İnsan Sonra Haber

Ermenistan’ın savaş ve insanlık suçlarını teşhire devam

Ermenistan’ın işlediği savaş ve insanlık suçlarını tüm dünyaya duyurmaktan geri durmayacağız.

Gündem 15 Ekim 2020 Perşembe / 4 yıl önce
Ermenistan’ın savaş ve insanlık suçlarını teşhire devam

Ekleyen: Kozmiktürk

Milli Savunma Bakanlığı'nca Ermenistan'ın Azerbaycan'da mezarlığa giden sivillere yönelik saldırısına tepki gösterilerek, "Ermenistan'ın bu caniliklerine artık dur denilmeli" denildi.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Ermenistan’ın işlediği savaş ve insanlık suçlarını tüm dünyaya duyurmaktan geri durmayacağız. Yerleşim yerlerini hedef alan, misket bombası ve fosfor bombası kullanan Ermenistan şimdi de mezarlığa ziyarete gelen sivilleri vurdu. Ermenistan’ın bu caniliklerine artık dur denilmeli" denildi.

DIŞİŞLERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlediği saldırıyla, insani değerlerle bağdaşmayan hukuk tanımaz yüzünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği belirtildi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine yönelik olarak devam eden saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan’ın son olarak bugün Terter’e saldırısı sonucunda, bir mezarlıkta düzenlenen cenaze töreninde bulunan sivil halktan 3 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştır. Ermenistan, esirlerin ve cenazelerin değişimi için 10 Ekim’de ilan edilen insani ateşkesi hiçe saymaya devam etmektedir. İnsanlıktan nasibini almayanlar, Azerbaycanlı kardeşlerimizin cenazelerini dahi defnetmesine izin vermemektedir. Bu son saldırıyla Ermenistan, insani değerlerle bağdaşmayan hukuk tanımaz yüzünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Türkiye’nin, Can Azerbaycan’ın kahraman halkıyla dayanışması daimi ve tamdır" denildi.

DHA

msbermenistansavaşsuçu