Önce İnsan Sonra Haber

Prof. İşgüzar: Mamak, Metris, Diyarbakır demokrasi ve insanlık ayıbı!

Rahmetli Ozan Arif'in 'Hakim Bey C-5'  şiiri var. C-5 koğuşu mamak cezaevinin işkence yapılan koğuşudur.

Gündem 16 Temmuz 2021 Cuma / 3 yıl önce
Prof. İşgüzar: Mamak, Metris, Diyarbakır demokrasi ve insanlık ayıbı!

Ekleyen: Kozmiktürk

Kozmiktürk-Haber Merkezi

15 Temmuz FETÖ kalkışmasının 5. yıldönümü ekseninde TBMM'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 "5. Yılında 15 Temmuz Paneli" de o etkinliklerden biriydi. Panelin konuşmacıları arasında bulunan kıdemli hukukçu Prof. Dr. Hasan İşgüzar çarpıcı ifadeler kullandı. İşgüzar, "Hitlerin toplama kamplarından daha vahşi işkencelerin yapıldığı Mamak, Metris, Diyarbakır cezaevleri ülkemizin demokrasi ve insanlık ayıbıdır" dedi.

"Darbenin iyisi, meşrusu, haklısı olmaz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın milli irade, yaşasın TBMM" diyen prof. İşgüzar'ın ifadeleri şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız işkencenin, zulmün insanlık dışı eylemlerin simgesi olan Diyarbakır askeri cezaevini kaparatak Kültür Merkezi yapmıştır. Hitlerin toplama kamplarındandaha vahşi işkencelerin yapıldığı mamak, Metris, Diyarbakır cezaevleri ülkemizin demokrasi ve insanlık ayıbıdır.

Orhan Miroğlu ve  Altan Tan'ın babası Diyarbakır Cezaevi'nde, Musavvat Dervişoğlu Mamak'da işkence görmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız sadece şiir okuduğu için cezaevine girmiştir. 27 mayıs darbesinde Menderes, Zorlu ve Polatkan asılmıştır. Celal Bayar'ın idam cezası yaşından dolayı uygulanmamıştır..Rahmetli Ozan Arif'in 'Hakim Bey C-5'  şiiri var. C-5 koğuşu mamak cezaevinin işkence yapılan koğuşudur."

hasanişgüzartbmm15temmuz