Önce İnsan Sonra Haber

Marmara Adası'nda yangın, durum iyi değil

Türkiye son günlerde yangın kabusları yaşıyor. Bugün de Marmara Adası'nda korkutan yangın çıktı.

Gündem 12 Ağustos 2019 Pazartesi / 5 yıl önce
Marmara Adası'nda yangın, durum iyi değil

Ekleyen: Kozmiktürk

Balıkesir'in Marmara ilçesi Çınarlı kırsal mahallesi Mestanağa mevkiinde orman yangını çıktı. 3 saat önce başlayan yangına havadan müdahale saatler sonra tek helikopterle başladı. Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Marmara Adası'nda şu anda durum iyi değil" dedi. Başkan Aksoy Ada şartlarından dolayı karadan yardım almakta güçlük bulunduğunu da kaydetti.

Öğlen başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızlı yayıldı. Ada'da turizm sezonu nedeniyle 20 bine yakın kişinin olduğu belirtiliyor. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor. Öte yandan, Burgazada'da 'da ormanlık alanda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Marmara Adası Mestanağa mevkisindeki yangının bir vatandaşın bahçesindeki otları yakması sonrası başladığı kaydedildi. Daha sonra alevler yayılarak ormanlık alana sıçradı.

Öte yandan Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde çıkan orman yangını ise kontrol altına alındı.

BURGAZADA'DA ORMAN YANGINI

Bir yangın haberi de Burgazada'dan geldi. Ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Burgazada'da ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.     

Yangına, Adalar itfaiye ekiplerince karadan, helikopterle de havadan müdahale edildi. Bir kısım itfaiye ekibi de Maltepe'den gemiyle adaya gelerek, yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.     

Yaklaşık 10 dönümlük bir alanda çıkan ve rüzgar nedeniyle yayılan yangın, ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü. Aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar da itfaiye aracından su doldurdukları bidonları, yanan ormanlık alana dökerek soğutma çalışmalarına destek verdi.     

BİGA DA YANGIN

DHA'nın aktardığına göre Çanakkale'nin Biga ilçesinde orman yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

​Biga ilçesine bağlı Sarıkaya köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Yükselen dumanı gören köylüler Alo 177 Yangın İhbar Hattı'nı arayarak bilgi verdi. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyürken bölgeye orman işçileri ve itfaiye ekibi sevk edildi. Karadan 10 arazöz, havadan ise 3 yangın söndürme helikopteri ile yangına müdahale ediliyor. 

Yangın bölgesine gelen Biga Kaymakam Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı AK Parti'li Bülent Erdoğan'da ekiplerden bilgi aldı. Yangına yakın bölgede bulunan Eybekli köyünün duman altında kalması ise köylüleri tedirgin etti.

Marmaraadasıbigaburgazadayangın