Önce İnsan Sonra Haber

Saat 23.00 kritik! Savaş kapıda, Yunanistan azıttı, Mehmetçik teyakkuzda...

Türk savaş gemileri her 10 dk da bir yaklaşmayın anonsu geçiyor. Oruç Reis tam 5 savaş savaş gemisi tarafından korunuyor..

Gündem 11 Ağustos 2020 Salı / 4 yıl önce
Saat 23.00 kritik! Savaş kapıda, Yunanistan azıttı, Mehmetçik teyakkuzda...

Ekleyen: Kozmiktürk

EGE DE HER AN ÇATIŞMA OLABİLİR...

YİĞİT KÖYMEN yazdı...
Kozmiktürk-Özel

Türkiye'nin haklı adımlarına düşmanca karşılık veren Yunanistan ateşle oynuyor. Oruç Reis'in araştırma faaliyeti ekseninde yaşanan gerilim bu gece sıcak bir çatışmaya neden olacak aşamaya geldi.Türkiye sorunların barışçıl şekilde ve hakkaniyetle çözülmesi isteğini ortaya koymasına rağmen cüssesine bakmadan şaşırtan tavırlar sergileyen Yunanistan'ın sahaya askeri ekipmanlarını sürmesi Türkiye'nin sabrını zorluyor. Son olarak saat 23'e kadar Oruç Reis'e bulunduğu bölgeden çekil mesajı gönderen Yunanlıların tutumu tansiyonu tavan yaptırdı.

Barış Kartalı (Awacs) uçağımız Meis açığında. 3 Yunan Savaş Gemisi, Oruç Reis'in araştırma yaptığı bölgeye 7 mil kadar yaklaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir SİHA, Yunanistan’ın Rodos adası etrafında uçuş gerçekleştiyor. Eskişehir Ana Jet üssünden çok sayıda savaş uçağı havalandı..Türk İha sı Rodos üzerinde keşif faaliyetine devam ediyor

Türk savaş gemileri her 10 dk da bir yaklaşmayın anonsu geçiyor. Oruç Reis tam 5 savaş savaş gemisi tarafından korunuyor.. Buna ilaveten 4 denizaltı da korumaya katkı veriyor. "Sivil yada Askeri gemilerimize yapılacak her türlü müdahaleye anında karşılık verilecek" diye askerlere emir geldiği öğrenildi.

Yunan gemileri Oruç Reis mürettebatına ve Oruç Reis'in kaptanına saat 23:00'a kadar Yunan kıta sahanlığında olduğunuz bölgeyi terkedin uyarısında bulundu. TSK'ya ait F-16'lar Akdeniz semalarında...Savaş uçaklarımız Savaş yükü ile.. Yunan savaş gemileri, Oruç Reis'e geri dönmesi için anons geçti. Oruç Reis devam ediyor.

ABD VE NATO DEVREDE

ABD uçak gemisinden de jetlerİN havalandığı bildirilidi. Bölgede 3 ülkenin jetleri havada. Türkiye'nin 15 F16'sı aynı anda bölgede. EŞu anda Ekışehir'den giden uçaklar görev ifa ediyor. Gece ise Balıkesir'den kalkan uçaklar görevi devralacak.

 NATO komutanları ve ABD Dışişleri Bakanı iki tarafla görüşmeler gerçekleştiriyor...

akdenizoruçreissavaşyiğitköymen