Önce İnsan Sonra Haber

Serdaroğlu'ndan 'yandaş medyaya reklam vermeyin' çağrısı

Muhalif medyaya reklam veren şirketleri ve ürünleri ‘Gönül Dostu Şirketler ve Ürünler’ olarak değerlendireceğiz.

Gündem 2 Mayıs 2021 Pazar / 3 yıl önce
Serdaroğlu'ndan 'yandaş medyaya reklam vermeyin' çağrısı

Ekleyen: Kozmiktürk

Doğru Parti, Genel Başkan Rifat Serdaroğlu’nun katıldığı programdaki konuşması dolayısıyla RTÜK’ün TELE1’e idari para cezası vermesini eleştirdi. Doğu Parti, “Vatanını seven tüm iş insanlarına, yandaş medyadan reklamlarını geri çekmeleri veya en aza indirmelerini, buna karşılık reklam bütçelerini muhalif TV kanalları ile gazetelere, muhalif yerel basına ve muhalif sosyal medya kanallarına aktarmaları çağrısında bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Doğru Parti, Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun Mustafa Balbay’ın “Ankara Rüzgarı” programında yaptığı konuşma dolayısıyla RTÜK’ün TELE1’e idari para cezası vermesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “RTÜK’ün el altından televizyonlara ambargo uygulamak için bir liste gönderdiği ve tehdit ettiğini, bu listenin başında da Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun olduğunu biliyoruz. Bu tehdit ve ambargolara rağmen TELE1, sansüre boyun eğmeyip kendi ilkeleri doğrultusunda yayın yapmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kuru bir teşekkürün de yetmeyeceğinin farkındayız” dedi.

ÜRÜNLERE BOYKOT ÇAĞRISI

Doğru Parti olarak RTÜK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da belirtilen açıklamada yardım için kampanya başlatıldığı şöyle duyuruldu:

“Vatanını seven tüm iş insanlarına, yandaş medyadan reklamlarını geri çekmeleri veya en aza indirmelerini, buna karşılık reklam bütçelerini muhalif TV kanalları ile gazetelere, muhalif yerel basına ve muhalif sosyal medya kanallarına aktarmaları çağrısında bulunuyoruz. Birçok iş insanının ve şirketin, iktidarın baskısından korktuğunun da farkındayız. Bu nedenle, iş insanlarına ve şirketlere yönelik bu çağrının güçlü bir etki yaratması amacıyla, yandaş medyaya reklam veren şirketler ve ürünleri haftalık olarak açıklanacaktır. Başta işçi sendikaları, esnaf ve sanatkâr odaları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere tek adam rejimine karşı olan tüm yurttaşlarımızı yandaş medyaya reklam veren şirketlerin ürünlerini boykot etme kampanyasına davet ediyoruz. Muhalif medyaya reklam veren şirketleri ve ürünleri ‘Gönül Dostu Şirketler ve Ürünler’ olarak değerlendireceğiz. Yanı sıra, üyelerimizi TELE1 ile dayanışma için TELE1’in kitap kampanyalarına katılmaya çağırıyoruz.”(Ankahaber)

Doğru Parti Genel Başkan Rifat Serdaroğluyandaşmedyareklam