Önce İnsan Sonra Haber

Trabzonspor aldı. Hacettepe'de okuyor, 3 dil biliyor...

Öyle bir veda yazısı yayınladı ki, gözlerim yaşardı.10 yaşında yaşında girdiği Gençlerbirliği’nden 12 yıl sonra ayrıldı.

Spor 12 Ocak 2021 Salı / 3 yıl önce
Trabzonspor aldı. Hacettepe'de okuyor, 3 dil biliyor...

Ekleyen: Kozmiktürk

Spor basınının duayen ismi, abisi Güray Soysal, Trabzonspor'un Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Berat için övgü dolu ifadeler kullandı. Soysal '24saat'teki köşesinde Şenez Erzik'in de ciddi bir ameliyat geçirdiğini aktardı.

İşte Soysal'ın yazısı:

Her zaman, bir mabettir Gençlerbirliği kulübü.

Bu Başkent takımı, tahsilleriyle, centilmenlikleriyle, kavgadan uzak kalması ve yetiştirdiği futbolcularla futbol dünyamızda ilk sırayı aldıkları bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Son güzelliği Trabzonspor’a transfer olan Berat da gördük.

Öyle bir veda yazısı yayınladı ki, gözlerim yaşardı.10 yaşında yaşında girdiği Gençlerbirliği’nden 12 yıl sonra ayrıldı.

O kulüp ki, Türk futboluna büyük insanlar ve futbolcular hediye etmişti.

Hasan Polat, Orhan Şeref Apak, Halim Çorbalı, Zeynel Soyuer, Kemal Kaya, Tugay Özçeri, Oktay Arıca, Hasan Çengel, Ayhan Şarman, Kemal Kaya, Yüksel Doğanay, Orhan Yüksel, İhsan Temel, Mert ve İrfan Can gibi futbolcuları Türk futboluna hediye eden kulüp olan Gençlerbirliği’nde daha isimlerini hatırlayamadığım birçok futbolcuyu bu kulüp Türk futboluna sunmuştu, sunmaya da devam ediyor..

Son hediyesi ise Berat oldu.

3 lisan bilen, çeşitli defalar milli formayı giyen, Hacettepe Üniversitesinde okuyan ve futboluyla herkes tarafından takdir gören Berat, bundan böyle Trabzonspor formasını giyecek.

Böylesine büyük futbolcular ve yöneticileri Türk futboluna hediye eden Gençlerbirliği’ne buradan bir kez daha teşekkür ederken, Berat’ın yolunun açık olmasını dilerim.

Geçmiş olsun Şenes abi

Türk futbolunun unutulmaz spor adamlarından Şenes Erzik, şu günlerde sağlık sorunlarıyla boğuşuyor.

1942 yılında Giresun’da dünyaya gelen futbolumuzun bu unutulmaz adamı geçenlerde önemli bir ameliyat geçirdi ve kendisini Türk hekimlerinin eline teslim etti. Erzik büyüğüm şu günlerde evinde dinlenmeye çekildi.

Şenes Erzik abime geçmiş olsun deyip, en kısa zamanda yine aramıza dönmesini bekliyoruz.

güraysoysalberattrabzonsporşeneserzik