Önce İnsan Sonra Haber

Yazık oldu, üzüldük...

Hollanda galibiyetiyle G Grubu'na başlayan Türkiye, noktayı Karadağ maçı ile koyacak. 

Spor 31 Mart 2021 Çarşamba / 3 yıl önce
Yazık oldu, üzüldük...

Ekleyen: Kozmiktürk

2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne rüya gibi bir başlangıç yapan Milli Takım, Hollanda ve Norveç galibiyetlerinin ardından Letonya'yı konuk etti. Şenol Güneş yönetimindeki Ay Yıldızlılar, sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı ve beklenmedik bir kayıp yaşadı. Milliler, Letonya maçıyla birlikte 2022 Dünya Kupası grup elemelerinin ilk bölümünü tamamladı. 24 Mart'ta başlayan karşılaşmalar 16 Kasım'da sona erecek. Hollanda galibiyetiyle G Grubu'na başlayan Türkiye, noktayı Karadağ maçı ile koyacak. 

EURO 2020 vizesi alarak tüm Türkiye'yi gururlandıran Şenol Güneş ve öğrencileri için yeni bir macera başladı. 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın Avrupa Elemeleri ilk maçında Hollanda'yı 4-2, ikinci maçında Norveç'i 3-0 mağlup ederek rüya gibi bir başlangıç yapan Milliler, Letonya karşısında beklenmedik bir kayıp yaşadı. Sahadan 3-3 eşitlikle ayrılan milliler, kritik 2 puanı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bıraktı.

G Grubu’nda rakiplerimiz de 3. maçlar için sahaya çıktı. Grubun en zayıf ekiplerinden Cebelitarık, futbol ekollerinden Hollanda’yı ağırladı. Hollanda, sahadan 7-0'lık galibiyetle ayrıldı. Karadağ ise grubun iddialı takımı Norveç’i konuk etti. Norveç, Sörloth'un golüyle 3 puanı hanesine yazdırdı.

Dev bir maçla perdeyi açan Milliler, 13 Kasım'da iç sahadaki Cebelitarık ve 16 Kasım'da deplasmandaki Karadağ maçları ile elemeleri tamamlayacak. Gruplarını lider tamamlayan 10 takım, doğrudan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılacak. Grup ikincisi 10 takım ile UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek iki ekip ise play-off maçlarına çıkarak Dünya Kupası vizesi arayacak.

Türkiye'nin grubunda puan durumu 

1- Türkiye / 7 puan

2- Hollanda / 6 puan

3- Karadağ / 6 puan

4- Norveç / 6 puan

5- Letonya / 1 puan

6- Cebelitarık / 0 puan

Dünya Kupası Elemeleri’ne 5 aylık ara

Milliler, Letonya maçıyla birlikte 2022 Dünya Kupası grup elemelerinin ilk bölümünü tamamladı. Bundan sonra G Grubu’ndaki ikinci Milli mesaimiz, önümüzdeki Eylül ayında olacak. Ay-Yıldızlılar, 1 Eylül’de Karadağ, 4 Eylül’de Cebelitarık (d) ve 7 Eylül’de de Hollanda (d) ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Şenol Güneş’in öğrencileri mayıs ayındaki 2 hazırlık maçıyla birlikte bu yaz düzenlenecek EURO 2020 finallerine odaklanacak.(Fanatik)

millitakımletonya