Biden'in göreve gelmesinin ardından ABD dünya sahnesinde peş peşe adımlar atıyor. Bunların bazıları müttefiklik ilişkilerini güçlendirme bazıları da gözdağı verme şeklinde oluyor.

Nitekim Biden'in gelmesiyle Çin denizinde boy gösterdiler, Rusya'ya karşı benzer sahneleri ortaya koydular.

Son olarak Amerika'nın Irak açılımını Beyaz Saray Sözcüsü Psaki açıkladı ve "gelecek ay Irak ile stratejik diyaloğun yenileceğini, bunun iki ülkenin güvenlikten kültür, ticaret ve iklime kadar birçok alanda ortak çıkarlarını tartışmak için önemli bir fırsat olduğunu" söyledi.

 Jen Psaki, yazılı açıklamasında, "Nisanda Irak hükümeti ile stratejik diyaloğumuzu yenilemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu, güvenlikten kültür, ticaret ve iklime kadar birçok alanda ortak çıkarlarımızı tartışmak için önemli bir fırsat olacak" dedi.

Irak'ta günahı haddinden fazla olan Amerika'nın yeni açılımının arkasında ne olduğunu zamanla göreceğiz. Psaki, söz konusu toplantılarda, Irak'taki koalisyon kuvvetlerinin tek amacının, IŞİD'in yeniden yapılanmasının engellenmesinin sağlanması için Irak kuvvetlerini eğitmek ve onlara danışmanlık yapmak olduğunun vurgulanacağını iddia ediyor.

Irak'ı yerle bir eden, yüzbinlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan Amerika'nın sözcüsünün "ABD, Irak'ın egemenliğine bağlıdır. İki ülke arasındaki Stratejik Çerçeve Anlaşma'da belirlenen gelecek ortaklığımız konusunda Iraklı liderler ile önemli görüşmeler yapmayı dört gözle bekliyoruz" sözlerinin ne denli samimi olabileceğini varın siz düşünün...

Rusların teklifi

Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türkiye’ye İdlib gerilimi azaltma bölgesinde ve Halep bölgesinin kuzeyindeki ağır insani durum nedeniyle 25 Mart’tan itibaren 3 geçiş noktasını tekrar faaliyete geçirme teklifi sundu.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Aleksandr Karpov, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolündeki Suriye topraklarındaki ağır insani durum bağlamında, Türk tarafına İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki Sarakib ve Miznas ve Halep’teki Ebu Zeydin geçiş noktalarını tekrar açma teklifini sunduk” açıklaması yaptı. Rus komutan, bölgeye insani yardım malzemelerinin girişi ve sığınmacıların çıkışının 25 Mart’tan itibaren organize edilmesinin önerildiğini de  kaydetti.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Ruslardan gelen bu önerinin ardının iyi etüd edilip ona göre karar verilmesi gerekiyor. Suriye'de sivilleri, hastaneleri bombalayan Rusların birden bire insan haklarını gözeten, insani duyarlılığa sahip yaklaşım sergilemelerini şüpheli bulduğumu ifade etmek isterim...

Uyuşturucu

Kocaeli’deki operasyonda hayrete düşürecek miktarda esrarbve captagon hap ele geçirildi. Güvenlik güçlerini kutlamalıyız. Zira bu zararlı maddeler insanları zehirlemek için kullanılacaktı. Bunun önüne geçildi. 

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine  limanda operasyon düzenledi. Ekipler, Orta Doğu ülkesinden Akdeniz ülkesine gidecek olan gemide arama yaptı. Konteynerde inşaat molozları arasında karton kutuların içerisinde 3 ton 860 kilo esrar ile 99 bin captagon uyuşturucu hap ele geçirildi.