1996'da merhum Başbakan Mesut Yılmaz'ın Bulgaristan programını izlemiştim. EDU Başkan Yardımcısı olarak katılmıştı Yılmaz.

Sofya'da 3 gün geçirdik. İnanın doğru dürüst yemek yiyebileceğimiz lokanta yoktu. En sonunda bir Boşnak lokantası bulmuştuk da idare etmiştik.Fakirlik diz boyuydu, parası değersizdi. 

Bunu neden anlattım? 

Malum asgari ücret görüşmeleri var. Mevcut tabloda 1996'da yokluk içinde olan Bulgaristan'da asgari ücret bugün 371 dolar. Peki Türkiye'de ne kadar?

İfade edeyim, Türkiye'de 296 dolar. Sadece bu rakamlar bile ülkemizin ekonomide geriye gittiğinin göstergesi. Malesef her iktidar döneminde küçük bir azınlık zenginleşirken işçi, memur, emeklinin kaderi hiç değişmiyor...

Muhalefet ve memleket

Daima söylerim; içerde birbirimizi yesek de dışarıya karşı bir ve bütün olmalıyız. Bir başka ifadeyle memleket meselelerini siyasi hesaplara, kişisel ikbal arayışlarına karıştırmamalıyız.

S-400 ve Doğu Akdeniz başlıkları popüler. ABD "Neden S-400 alıyorsunuz?" diyor. "Sana ne" diyemiyoruz. "Sen neden satmadın?" diyebiliyoruz. Aslında ABD Türkiye'nin iç işine karışıyor ama kimse bunu ifade etmiyor.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bir moda var. Diğer ülkelerin kendi ayaklarının üzerinde durmasını istemiyorlar. Sürekli kendilerine bağımlı olması için politikalar uyguluyorlar. Kendini koruyacak gücü olmayanın vay haline! 

Yunan alır laf yok, Rum alır ses yok. İsrail yapar tık yok. Türkiye'ye gelince car car...Sadece bu bile kötü niyetin bariz göstergesi. 

F-35 projesini biliyorsunuz. Mukavele yaptık Amerikalılarla ama yan çizdiler. Üçakları vermediler. Bu nasıl ilişki anlayışı? Bu nasıl müttefiklik? Anlamak mümkün değil.

İşin özü şu: Kapılarına bağlayamadıkları zaman hak, hukuk, adaletten eser kalmıyor bunlarda...

O yüzden saçma kavgalarla bu ülkeye irtifa kaybettirmeyelim.

Burada iktidara büyük sorumluluk düşüyor. Şeffaf, adil olmak zorunda. Maaşını alıp bedelli askerliğe giden vekilleri korumamak zorunda. Devletin parasını çar çur etmemek, üst düzey bürokratlara birden fazla maaş vermemek zorunda.

Yani öncelikle iktidarın güvenilir olması, örnek olması gerekir bu hususlarda...