Başlıktaki söz bana ait değil. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın klavyesinden çıktı.

Devlet Bahçeli, İYİ Parti kongresinin arifesinde MHP'yi terk ederek giden partililere dönmeleri için sürpriz bir çağrı yaptı. Bahçeli'nin çıkışı siyaset gündemine bomba gibi düştü. herkes 'neler oluyor?' diye sormaya başladı. Bu sorunun yanıtı aranırken Lütfi Türkkan ilginç bir açıklama yaptı ve "Kasım’da seçime hazırlanın" dedi. 

Ortadaki manzara "siyaset tarlası yeniden sürülecek" analizi yapanları doğrulayacak cinsten. Öyle anlaşılıyor ki, Ak Parti ve MHP ortak hareket ederek İYİ Parti'yi parçalamaya çalışacaklar.

Yerel seçimlerde CHP ile birlikte hareket eden Meral Akşener ve arkadaşları Cumhur İttifakı'na ağır fatura çıkarmayı başarmış ve Büyükşehirleri iktidarın elinden almıştı. Erdoğan gibi unutmayan, kini güçlü bir ismin karşılığında mutlaka hamle yapacağı dillendiriliyordu. Gelişmeler düğmeye basıldığını gösteriyor. Erdoğan'ın Bahçeli'nin evine yaptığı ziyaret sonrası MHP Lideri'nin 'geri dönün' çağrısında bulunması, iki liderin bu konuyu da aralarında konuştuklarının ifadesi olarak değerlendirilebilir.

Meral Akşener zamanın müsait olduğu bir dönemde yola çıktı ve partileşti. Lakin beklenen patlamayı yapamadı. Bunun yanı sıra yola çıktığı çok sayıda kıymetli ismi küstürdü, yada haksızlık etti ve  partisinden uzaklaşmalarına neden oldu. Mesela eski Vali Nuri Okutan, mesela ünlü tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve yine Prof. Ümit Özdağ bu isimler arasındaydı.

Aslında gözlemlendiği kadarıyla İYİ Parti'de Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu problemlerin odağındaki iki isim. Akşener bu iki ismi yardımcı yapmak, onların dediklerini uygulamak yerine yukarıda bahsettiğim dışlanan isimleri yanına alsaydı, partisini kurgularken yedek MHP görüntüsü yerine merkez partisi olacak yapılanmayı başarabilseydi bugün farklı bir pozisyonda olabilirdi.

Ümit Özdağ’ın Genel Başkan Yardımcılığı'nı bırakmasına neden olan isim Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu'ydu. İl, ilçe teşkilatlarındaki atamalar, yerel seçimlerdeki politikalar Özdağ’ın tepkisine yol açmıştı. 

Bahçeli ve Erdoğan'ın parçalamak üzere el attığı İYİ Parti için aslında bu hamle 'hayırlı' sonuçlara yol açabilir. Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu için 'Bahçeli'nin adamları' teşhisi koyanlara sıkça denk geldim.

Akşener rakiplerinden gelen bu saldırıyı 'merkez partisi' olmaya evrilerek atlatmaya çalışır ve bunu başarabilirse ilerisi için kendine yeni bir kredi sağlamış olur. Başarısız olması durumundaysa yeni oluşum için çabalayan Gül, Babacan, Davutoğlu gibilere gün doğar.