24 Haziran seçimleri öncesi bilinmeyenler, merak edilenler bir bir netleşiyor. 

En çok merak edilen başlıklardan "CHP'nin adayı" da belli oldu. CHP Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce'yi açıkladı. 

Şimdi dikkatlerin yöneldiği tek başlık partilerin milletvekili aday listeleri. Ondan sonra sahadaki ateş hayli yükselecek. 

CHP'nin İnce'yi açıklaması Meral Akşener'in işine gelmemiştir. Ama seçimde vatandaşın ne yapacağı da belli olmaz.

İYİ Parti, CHP ile ittifak konusunda gönülsüz. Onlar SP ve DP ile yol yürümenin kendileri açısından daha faydalı olacağına inanıyor. Buna da SP karşı. Biraz da Abdullah Gül kızgınlığından...

İYİ Parti, SP'nin istediği Gül formülünü engelledi. SP'de şimdi intikam alırcasına CHP'yi dayatıyor. Akşener açısından zor durum.

CHP'nin adayı İnce, iktidar açısından kolay lokma olmayacak. Klasik CHP'li yapısının aksine, Türk halkının çoğunluğu tarafından kabul görebilecek bir isim. 

FETÖ oyunu

Çarşamba günü Meclis'te önce Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer'le karşılaştım. Kendisiyle ANAP döneminden tanışırız. Güzel insandır. Ekonomik açıdan büyük sayılacak bir iş adamıdır aynı zamanda. "Nasılsın, Ne yapıyorsun?" deyince muziplik olsun diye, "Valla adaylık müracaatı yapacam ama fiyatlar yüksek" dedim. Ciddiye aldı ve, "Vereyim ben..." dedi. Teşekkür ettim. Özyer yeni dönemde aday olamayacak.

Meclis bahçesindeki Özyer sohbetinden sonra içeri girdim. Şamil Tayyar'la karşılaştım. Gazeteci meslektaşımız olur kendisi. Gerçi hayırsızdır ya o başka. Beni görünce "Müdür ne yapıyorsun?" dedi. Ona da aynı muzipliği yaptım. Güldü ve "onu mu düşünüyorsun, vereyim ben" dedi.  Gördüğünüz gibi dosya parasını yıkacağım iki gönüllü buldum. Şimdi kaldı aday olmamı teklif edecek parti...

Ardından da kahve içmek üzere oturduk. O sırada Iğdır Milletvekili Nurettin Aras geldi. Aras seçim bölgesinde yaşananlardan bazı notlar aktardı. Gözüm korktu desem yanlış olmaz.

Iğdır'da 15'e yakın isim ilginç şekilde Ak Parti'den aday adayı olmuş. Listeler belirlenirken İl Başkanı ve Genel Merkez yönetimine "şu olursa biz çekiliriz" diyeceklermiş. Yani planlı şekilde çok sayıda aday adayı mürcaatı organize ediliyor ve finalde de onlar arasından biri lehinde çekilme vaadi veriliyor. Tabi desteklenen kişinin arkasında FETÖ organizasyonu var.

Iğdır Milletvekili Aras bu notları anlattıktan sonra dönen oyunların farkında olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi. Bu planın diğer partiler için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Yani tehlike her parti için var...

Son not olarak İYİ Parti'den milletvekili adayı olmayacağını açıklayan Nuri Okutan'a dikkat çelim.

Sevgiyle kalın...