KKTC  CUMHURBAŞKANI  MUSTAFA AKINCIYA  AÇIK MEKTUP : 

SAYIN  KKTC  CUMHURBAŞKANI,  çok üzgün ve endişeliyim. Bazı, değerli meslektaşlarım, dostlarım, "Akıncı benim Cumhurbaşkanım değildir,  benim ve ailemin Cumhurbaşkanı değildir, olamaz.."  diyor. 
Rum  siyasetine, Bizans oyunlarına, taktiklerine , suyuna akışına, uyduğunuz  iddiaları vardır.  

Halkımızın bölünmesi, arkanızdaki  tekvücut desteği çekmesi  bizlere  nelere mal olabilir  düşünüyor musunuz ?  AKEL  ve güneydeki seçim ve  oy verme konusu ayrı görüşlere , eleştirilere neden oluyor. Anastasiadise, masada ciddi tavizler verdiğiniz ileri sürülüyor..  

Lütfen,  çıkıp cesurca  halkımıza, Ben Ankaradaki hükümet yetkililerine  rağmen  hatalı bir politika izlediğimi zennetmiyorum" deyiniz , veya, daha da aydınlatıcı, "Ben, kendi düşünce ve kararlarıma  göre  politika izliyorum, daha önce izlenen politikalar  beni kapsamaz..." deyiniz...

Küçük bir azınlık olsa da, "Akıncı benim  ve ailemin Cumhurbaşkanı değildir, kabul etmiyorum..."  açıklamaları , sizi hiç mi düşündürmüyor ...Nerede hata yaptım, yapıyorum diye kendi kendinize sorar mısınız  ?   Halkımızın  bölünmesine izin vermeyiniz..Toparlayıcı , güçlendirici bir lider olursanız, Anastasiadesin karşısına  güçlü çıkarsınız.. Oyunlarına gelmeyiniz, masada zayıf durumlara düşmeyiniz. Bu halk, seçmen, size oylarını verirken, Rahmetli Denktaşın ve Ankaradaki liderlerin yolunda  yürüyeceğinize inanmıştır..Halkımızı , düşkırıklığına sürüklemeyiniz..

Özellikle de , Kıbrıs sorununun çözümü şeklinde  , Türk tarafının sert ve dik adımlar atmasından uzaklaşmayınız. Kıbrıs Türk halkı da, en az sizin kadar, barış ve adil bir çözümden yanadır. Ama, öyle bir   çözüm ve anlaşma beklemektedir ki, geleceğine güvenle bakabilsin, Rumun  insafına kalmasın. 

Halkımızın siyasi eşitliğinden şüphe yaratabilecek  adımlar atmaktan  kaçınınız. Olmazsa olmazlarımızdan, Kırmızı çizgilerimizden  KESİNLİKLE  uzaklaşmayınız.  Bu halk, size, "benim Cumhurbaşkanımızsın, sana destek ve güvenimiz tamdır, birlikte el ele  kol kola yürüyeceğiz " desin. 

Bölünmek, zayıflamak tehlikesi gördüğümden bu yazıyı, endişelerimle  kaleme aldım ve size saygılarımla birlikte , uyarıda bulunmaya çalıştım. Saygı ve desteğimle, sıhhat ve afiyette  kalınız. Yolumuz  ve  bahtımız açık olsun.