Otelciler, tur operatörleri, turizm acenteleri, bu sezon da, umduklarını bulamadılar. 

Basın haberlerine  göre, süper otellerimizde doluluk oranı yürekler acısı.. En yoğun olması beklenen bu aylarda bile, ulaşım, pahalılık ve  rekabet yüzünden  KKTC   aranmaz oldu...İngilterede, Kanadada, Avustralyada, Amerikada vs...yaşayan insanlarımız  bile, zorluklar ve sıkıntılar yüzünden  başka ülkeleri tercih eder durumda..

Deniz limanlarımız ve Ercan Uçak alanımızda karşılaşılan zorluklardan, sıkıntılardan yaşananlar ayyuka çıktı. Önlem alan var mı ? Uçak  biletlerindeki fahiş fiyatları düşüren var mı , otellerimizde konaklamak, başka ülkelerdekilerle  kıyaslanabilir mi ?  

Gelmez ya...Turist dediğin  tatile, gezmeye,eylenmeye  çıkar..Ona  göre  bütçesini hazırlamıştır...Kimse  boşuna para savurmak istemez..İngilteredeki  40 bini aşkın insanımız , vatana tatile gelmek, bayramlaşmak, ailelerini ziyaret etmek ister, can atar, ama, para atmaz..

Larnaka, Baf  uçak alanlarını neden tercih ediyorlar soran araştıran hükümet yetkilimiz var mi ? Turizmcilerimizi dinleyen, onların  önerilerini ciddiye alan var mı ? YOK...

Öyleyse, oturunuz oturduğunuz yerde ve hava alınız, turist, evvela cebini ve hoş vakit geçirebileceği yerleri düşünür, arar ve bulur.. Bazıları, casinolu otellerde canlılık var der... 

Olabilir..Onlara uğrayanlar da ülkeye para bırakmaz..

Son zamanlarda, Türkiyeden gelen turist sayısnda da büyük düşüşler yaşanması, uçak biletlerinin fahiş,  otellerde konaklama  ücretlerinin  çok yüksek olduğuna işaret ediyorlar..Bu, turizm sanayisi ile uğraşanları da, üniversitelerle uğraşanlarımız kadar  sıkıntılara sokan  Hükümetimiz artık uyanmalı  ,çareler üretmelidir. 

Güney kıbrısa milyonlarca turist akın ederken, milyarlarca dolar evro bırakırken, ayni havayı, güzellikleri, deniz ve plajları kuzey Kıbrısta da bulamazlar mı ? Ama, onları kuzeye celbetmektir  ustalık..Yapabilirseniz, köşeyi dönersiniz..Ama, siz tatlı uykudan kalkmak niyetinde değilsniz.

Henüz çok geç değildir..Uyanınız ve sezonun geriye kalan bölümü ile kaybedileni  asgariye düşürmeye bakınız.