Avlumda  oturdum  güneşleniyorum...Saat 10...suları. Gök yüzünde, arkasında   beyaz,  uzunca -belkide  birkaç kilometre-çizgi halinde  kuyruk bırakarak  ilerleyen  uçak  gördüm....Çok  gitmedi, onun ardından  bir daha...derken  bir daha... Açık gözle seyrediyorum  ve  meraklanıyorum...Bunlar   , yolcu uçağı olamaz...Nereden geliyor, nereye gidiyor ? Ne yapıyor ? Meteroloji ile  mi  ilgilidir....yoksaaa..! Bir   hava   tatbikatı mı ?  Kimlerdir  bu  yükseklikte , ardından gaz  kuyruğu bırakarak seyreden ?
Acaba, diyorum...Air Traffic control  and controllers-  Hava  trafik kontrol ve  kontrolörleri ile   temas   halinde miler ? Bizim hava  trafik  kontrollerlerimizin haberi var mı ? Rumun  var mı ?  Kıbrıs hava sahasından  izinsiz mi  uçuyorlar ? 
Ulaştırma  bakanlığımızdan, Hava Trafik Kontrol  yetkililerimizden  öğrenmek istiyorum..Bir gazeteci, bir vatandaş olarak, öğrenmek hakkıma dayanarak, bilgi rica ediyorum...Eminim  , bu uçuşları başkaları da görmüş  ve meraklanmıştır....Malum ya, Orta doğu kaynıyor..Gergin hava esiyor...İsraili, Fransızı, İngilizi, Rusu, Mısırı, Yunanı buralarda....Petrol arayanlar  mı  istersiniz, ne isterseniz ....İnşallah, askeri, hava tatbikatı, hücum, bombardıman  denemeleri  değildir...